Първият китайски космически блокбастър е на път да се превърне

...
Първият китайски космически блокбастър е на път да се превърне
Коментари Харесай

Китайски фантастичен блокбастър застрашава господството на владетеля Холивуд

Първият китайски галактически блокбастър е на път да се трансформира във кино лентата с най-високи доходи в страната до момента и се явява като доказателство, че високобюджетните извънамерикански филми към този момент могат да се конкурират с Холивуд в полето на откровеното представление, съобщи AFP.
" The Wandering Earth " е проработил повече от 3,9 милиарда юана (576 милиона долара) във вътрешния боксофис на страната, като с това е на път да засенчи 5,7 милиарда юана, извоювани през 2017 година от настоящия първенец, " Wolf Warrior 2 ".
Базиран на романа на китайския публицист на научна фантастика Лю Циксин, филмът споделя историята - през очите на китайските герои - на план за пренасяне на Земята от умиращо слънце благодарение на великански мотори.
Филмът е изработен с бюджет от 50 милиона $ и се основава на гордостта на разрастващата се галактическа стратегия на Китай. Освен това той е и проява на напреднала технология за специфични резултати.
Режисьорът Гуо Фан споделя, че три четвърти от повече от 2 000-те специфични резултати са основани от китайски екип.
Филмовият критик Ван Хейлин сподели в неотдавнашен коментар, че " The Wandering Earth " е удостоверение, че " историческият миг за съревнование на Холивуд е настъпил “.
" The Wandering Earth " е спечелил също 3,8 милиона $ в Северна Америка в 11-те дни от неговото стартиране на пазара, което е най-големият доход за китайски филм за близо пет години.
Тъй като китайският президент Си Цзинпин упражнява непоколебим надзор върху изкуствата и заниманията и изисква патриотични тематики, всеки китайски филм, изобразяващ предстоящ свят, е задължен да го вкара в политически контури.
Но филмът значително пренебрегва политиката, неспоменавайки ръководещата комунистическа партия в Китай.
Китайските герои попадат по незабравим метод в действието, само че цялостното обръщение на кино лентата е в поощряване на интернационалното съдействие.
В основна сцена китайски астронавт, изигран от артиста и експерта по бойни изкуства У Джин - звездата на франчайза " Wolf Warrior ", работи в тясно съдействие с съветски сътрудник в опит да избави света.
Съвместно продуциран от държавното сдружение China Film Group Co. и пекинската Jingxi Culture and Tourism Co., " The Wandering Earth " също демонстрира подиуми - рядко срещани за китайски филм - на погубен Пекин и срутващи се забележителности в Шанхай като апокалипсис.
Лю, притежател на премията „ Хуго “, съобщи в изявление за държавната телевизия, че в Китай липсва добра истинска научна фантастика, само че мощното " възприятие за бъдеще " в бързо модернизиращата се страна е нещо положително за жанра.
Режисьорът Фан призна, че пред китайските филми за научна фантастика към момента има дълъг път, с цел да се изравнят с високите стандарти на Холивуд, само че той е окуражен.
" Научната фантастика е барометър на една нация.... Ако тази нация желае да прегърне света и да мечтае за бъдещето, тогава пътуването на китайската научна фантастика ще бъде океан от звезди и (има) ярко бъдеще " сподели той за държавната телевизия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР