Първият извод от реториката, която върви в парламента, е че

...
Първият извод от реториката, която върви в парламента, е че
Коментари Харесай

Проф. Гечев: Вижда се добър синхрон между ГЕРБ и служебния кабинет на Радев

„ Първият извод от реториката, която върви в Народното събрание, е че има много добър синхрон сред позициите на депутатите от ГЕРБ и служебния кабинет, назначен от президента Радев. “

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев по време на дебатите за закона за удължение на държавния бюджет.

„ Второ, доста добре знаем по какъв начин е издаден дългът и какви са пълномощията на служебния кабинет и на всяко държавно управление да употребява този дълг. Но ние не чухме за какво има забележителна част от дълга, който не е усвоен и както сподели самият министър на финансите, средствата са отишли към Държавния запас “, уточни още той.

„ Затова искахме закон за бюджета за 2023 година – с цел да разберем за какво не са усвоени, какъв брой са отишли от заемните средства във Фискалния запас, в какъв интервал, по какъв начин ще бъдат употребявани. Без да имаме написан бюджет за 2023 година, ние няма по какъв начин да създадем оценка на тези разноски “, изясни проф. Гечев.

Той прикани да не се заблуждават хората по повод капиталовите разноски за закупуване на самолетите F-16. „ Защо не казвате, че в действителност нелинейно порастват разноските 24-та, 25-та, 26-та и 27-ма година, тъй че преди вероятно да получим чертежите, превърнати в самолети в края на 20-те или началото на 30-те години, ние ще сме платили и вторите 8 самолета преди да са кацнали в София? Това е истината “, акцентира социалистът.

„ И тук ние желаеме увеличение на минималната работна заплата, което ще коства чисто към 500 млн. лева на бюджета, а тук приказваме в действителност за милиарди за тези самолети - над 5 милиарда с лихвите “, сподели още депутатът от Българска социалистическа партия, като акцентира, че социалистите не са срещу превъоръжаване на армията, само че това, което се гласоподава в този момент са едни цветни чертежи.
„ Няма самолети, няма пари, няма помощи за българчетата в българските фамилии, няма нарастване на минималната работна заплата, има позор и срам за тези, които размотават Народното събрание и лъжат хората “, заключи в умозаключение проф. Румен Гечев.

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР