Първият известен в света случай с вируса Covid-19 е открит

...
Първият известен в света случай с вируса Covid-19 е открит
Коментари Харесай

The Sunday Times: Коронавирусът е известен от 7 години - съхранявали го в лаборатория в Ухан


Първият прочут в света случай с вируса Covid-19 е открит преди седем години от китайски учени в изоставена мина. На мястото и имало и смъртни случаи, породени от респираторна болест вид ковид, пише The Sunday Times. 

Разследване на медията е разкрило доказателства, че Китай не е споделял обществено тази значима информация за вируса, който е сходен на Covid-19, макар че играе мощна роля в разкриването на произхода на пандемията.

„ Новият вариант “ на ковид, който беше открит в мина през 2012 година, се съхранява от години в вирусологична лаборатория в китайския град Ухан, където в края на предходната година започнаха пандемията Covid-19.

От Sunday Times пишат, че през 2013 година дребен екип от учени пътува до югозападен Китай, с цел да изследва ново и мистериозно смъртоносно заболяване. След като минават през терасовидни чайни плантации, те стигат до местоназначението си: изоставена медна мина, където - в бели хазмати и респираторни костюми се впускат в тъмнината.

Моментално те са изумени от вонята. Над главата, прилепите са вкоренени. Под краката, плъховете и храстите се носят през дебели пластове от изхвърлянията им. Това е било място за размножаване на мутирали микроорганизми и патогени, смъртоносни за хората. Седмици по-рано шестима мъже, които са влезнали в мината са били изумени от заболяване, което провокира неконтролируема пневмония. Три от тях починаха.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР