Първият хеликоптер, произведен за системата ХЕМС (от Helicopter Emergency Medical

...
Първият хеликоптер, произведен за системата ХЕМС (от Helicopter Emergency Medical
Коментари Харесай

Сбъдната мечта: Първият български медицински хеликоптер вече извършва тестови полети

Първият хеликоптер, създаден за системата ХЕМС (от Helicopter Emergency Medical Service - HEMS) в България, прави сега тестов полет, заяви във своя Facebook профил министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков, написа Българска телеграфна агенция.

До 15 декември комисия ще одобри хеликоптера, след което следва боядисването му в заложените цветове, уточни той.

Организацията по прелитането от Италия, където машината бе създадена, до България, ще се реализира в средата на януари 2024, оказва се от обявата на министъра.

Дейността по лицензирането на авиационния оператор е също в прогрес. Все по близо сме до реализирането на този важен план за България, твърди транспортният министър.

Припомняме, че в края на ноември Министерският съвет одобри разпореждане за одобрение на спомагателни средства по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2023 година в размер на 3 148 230 лева С тях ще бъде възложен трансфер за дофинансиране на подписания контракт за доставка на хеликоптери по инвестиция С l2.I4 „ Изграждане на система за оказване на незабавна здравна помощ по въздуха ”, част от националния План за възобновяване и резистентност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР