Първият голям въпрос е свързан със състоянието на Булгартрансгаз“ и

...
Първият голям въпрос е свързан със състоянието на Булгартрансгаз“ и
Коментари Харесай

Петков пита Радев кой му предложи енергийния министър

„ Първият огромен въпрос е обвързван със положението на „ Булгартрансгаз “ и теглил ли е „ Булгартрансгаз “ заем от Банката за развиване - в порядъка един път на 120 милиона и още един път на 30 милиона. И, в случай че са теглили заем, за какво министърът на енергетиката си мълчи и за какво не е отстранил управлението на сдружението. Защо към предното управление на ББР не е почнала прокурорска кореспонденция. От по кое време „ Булгартрансгаз “ е станал дребна или междинна компания? ББР е основана да подкрепя дребните и междинни компании. Това са неща, които не могат да останат без реакция от страна на държавните институции “.

Тези въпроси насочи през днешния ден ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков в позиция до медиите.

Според Петков мълчанието на служебния министър значи - или е тежко подкупен, или е цялостен безхаберник, или началниците му не му дават да реагира. Той настоя за отговор и от президента.

„ Ако има подобен заем, президентът е задължен незабавно да каже той приема ли мълчанието на министъра като въпрос на отговорно държание на български общественик “.

Въпросите към енергийния министър не стопират дотук. Неизяснени тематики остават и по построяването на АЕЦ „ Белене “.

„ Състоянието на поръчаните, платени и доставени уреди за построяването на централата в Белене. Твърди се, че са платени за построяването на втория силует на централата турбини, генератори, кранове за машинната зала и те не са доставени в точния момент. Включително има недоставени уреди по построяването на първия силует. Твърди се от специалисти, че неналичията на платени от българска страна уреди възлизат на към 600 милиона лв.. Министърът на енергетиката мълчи “.

Петков изясни, че всички тези неясноти могат да бъдат изяснени с елементарна проверка на терен и при открити неналичия, да се намеси прокуратурата.

„ Не споделям, че би трябвало да стартират с Борисов. Той може да е на другия ден. Трябва да се почне с Теменужка Петкова. Защо министърът на енергетиката мълчи? Той става част от енергийната мафия на България “.

Румен Петков още веднъж се обърна към президента Радев с въпрос – смята ли това за обикновено. Ако това е по този начин, значи е в същата скица. Той добави, че Радев би трябвало да каже кой му е предложил този министър.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР