Първият голям снеговалеж предизвика инцидент с автобус, пълен с хора.

...
Първият голям снеговалеж предизвика инцидент с автобус, пълен с хора.
Коментари Харесай

На косъм от нова трагедия край Своге, автобус с деца спря в мантинелата

Първият огромен снеговалеж провокира случай с рейс, цялостен с хора. Вчера сутринта от Своге към село Искрец пътува рейс с близо 20 пасажери. Повече от половината са деца. В насрещното платно навлиза различен рейс и първият излиза от пътя.

Шофьорът съумява да овладее рейса и той се стопира в мантинелата. Пропастта надолу е близо 4-5 метра.

Полицаите Цветомир Георгиев и Красимир Колев стартират да вадят хората през предното стъкло.

" Предприехме неотложно изваждане на хората. Първо децата, тъй като бяха най-уплашени. Крещяха и пищяха ", споделя Цветомир Георгиев.

Шофьорът останал до дъно в рейса и не желал да излиза, до момента в който не извадят всички останали.

Проблемите с пътя са добре познати на жителите на община Своге. Кметството неведнъж подава сигнали към пътната организация, че секторът би трябвало незабавно да се ремонтира, с цел да се избегнат още произшествия.

" Ние започнахме регулярни срещи с представители на АПИ. Неизбежно би трябвало да бъдат направени поправки и имаме уверението, че те ще го създадат ", изяснява заместник-кметът на Своге Илия Богданов пред bTV.

От пътната организация, която стопанисва сектора, признават, че средства няма.

" Сами направете връзка какъв брой пари можем да заделим за автомагистрала и какъв брой за третокласен път. С такава натовареност и интензитет, който не ни разрешава да вложим средства в него ", споделя инж. Иван Досев.

От общината чакат още след няколко месеца да стартира плануваният ремонт на пътя Ботевград - Мездра. Една огромна част от трафика ще минава тъкмо по този път.

От АПИ обаче отвръщат и разкриват още, че във въпросния сектор се разполага свлачище, включено в ремонтната стратегия със стойност 30 милиона лв.. Пътят не може да се ремонтира без да се в профил свлачището.

От пътната организация обявиха, че главен ремонт може да стартира най-рано през 2021 година.

Припомняме, че тежкият случай стана на 25 август 2018 година, когато рейс падна в дере и починаха 20 души, а 8 бяха тежко ранени. Равносметката след злополуката - три оставки, десетки експертизи и ремонт на пътя.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР