Първият етап от тези пресявки вече приключи с участието на

...
Първият етап от тези пресявки вече приключи с участието на
Коментари Харесай

Националният отбор на България по баскетбол за мъже стартира в европейските квалификации през август

Първият стадий от тези пресявки към този момент завърши с присъединяване на 10 тима, а напред се класираха Кипър (като съдомакин), Австрия, Швейцария, Румъния, Дания и Норвегия. Освен България, в идния стадий на квалификациите за Евробаскет 2025 ще вземат участие и останалите пет състава, отпаднали от пресявките за Мондиал 2023 – Хърватия, Полша, Република Северна Македония, Португалия и Словакия.

В предквалификациите 12-те тима ще бъдат разпределени в три групи по четири, като срещите ще се играят в края на август тази година, началото на ноември и края на февруари 2023-а. Победителите в трите групи и Кипър, който се класира автоматизирано, ще продължат към същинските пресявки, където ще вземат участие и тимовете от втората фаза на международните квалификации в зона Европа.

Осемте отбора, които не съумеят да създадат това в тази фаза, ще се причислят към четирите тима (Република Ирландия, Косово, Албания и Люксембург), които останаха последни в предходния стадий и по този начин ще бъдат избрани последните четири класирали се за квалификациите.

Финалната фаза от пресявките ще се състои през ноември 2023-а, февруари 2024-а, ноември 2024-а и февруари 2025-а.

Общо 32 тима, в това число уредниците на Евробаскет 2025, ще бъдат разпределени в 8 групи от по 4 отбора, а трите най-хубави от всяка група ще се класират за шампионата. В групите, в които са домакините, напред ще продължат те, както и два от останалите най-добре класирали се състава.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР