Първият етап е кръстовището с бул. Сливница“На 16 юли 2024

...
Първият етап е кръстовището с бул. Сливница“На 16 юли 2024
Коментари Харесай

Затварят столичната ул. „Опълченска“ за дълъг ремонт

Първият стадий е кръстовището с бул. „ Сливница “

На 16 юли 2024 година стартира разширението на столичната ул. " Опълченска ", сподели пред Радио София шефът на дирекция " Транспорт " към Столичната община Иван Николов. Той изясни, че градежът включва трасето от бул. " Сливница " до бул. " Тодор Александров ".

" Ще бъде с бус ленти, напълно се реконструира и ще бъде затворено за дълъг интервал. Започва на 16 юли със затваряне на кръстовището на бул. " Сливница " и ул. " Опълченска ", надмоството оборудване ще бъде затворено. Това ще бъде първият стадий. Ще има и огромна метаморфоза на градския превоз ", изясни Николов.

По думите му, по регулация, страничните терени са отредени за уголемение на бул. " Опълченска ", като всяко платно за придвижване ще бъде с по три ленти, една от които ще бъде за градския превоз.

Иван Николов уточни, че следва и работа по бул. " Копенхаген ", който би трябвало да стигна до ж.к. " Младост " 3.

" Много значимо е тази година да стартираме и с реконструкцията на бул. " Мария Луиза ". От надлеза до ул. " Козлодуй " би трябвало да бъде реновирано цялото трасе, да се постави гумена поставка по трамвайното трасе ", сподели шефът на дирекция " Транспорт " към Столичната община.

Предстои ремонт и на трамвайното трасе по бул. " Ал. Стамболийски " от трамвайно ухо " Западен парк " до бул. " Константин Величков ".

" Там с изключение на трасето, ще се ремонтират и тротоарите ", уточни Иван Николов.

От 15 юли потегля и нова автобусна линия с № 61, която ще с маршрут от НДК до Витоша, местността Златните мостове.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР