Първият домакински мач на Динамо (Москва) на новия ВТБ Арена

...
Първият домакински мач на Динамо (Москва) на новия ВТБ Арена
Коментари Харесай

Празникът на Динамо се превърна в кошмар

Първият домашен мач на Динамо (Москва) на новия " ВТБ Арена " през сезона трябваше да бъде същински празник и стартира като подобен, само че приключи с голямо отчаяние за тима на Дмитрий Хохлов. Динамо загуби с 0:1 от Рубин, макар че игра с човек повече близо час. Единственото попадение в дуела вкара резервата Бека Микелтадзе в последните секунди на добавеното време.

Рубин не се огъна нито за момент след аления картон на Евгений Башкиров и дочака момента, в който да удари противника си. Казанци към този момент имат 4 точки от гостуванията си на Локомотив и Динамо в столицата.

Преди дуела беше изпълнен новия химн на Динамо, а клубът награди някогашните си капитани, които бяха бурно приветствани от последователите на " бяло-сините ". Мачът беше специфичен и с това, че за първи път в РПЛ в приложимост влезе системата ВАР.

В първия кръг и двата отбора приключиха наедно - Динамо като посетител на Арсенал (Тула), а Рубин против Локо.

#ДинамоРубин Перф центральной трибуны - " Навеки вместе " pic.twitter.com/O3g9WkskDD
— СЭ Футбол (@se_football) July 21, 2019 Дебют за динамовци направи Шарл Каборе. Бившият халф на Кубан и Краснодар беше картотекиран през седмицата и си партнираше в халфовата линия с Артур Юсупов. В по-предни позиции играеха Мигел Кардосо, Себастиан Шимански и Жоаозиньо, а офанзивата водеше младият Вячеслав Грульов.

Гостите от Казан също имаха дебютант в състава - исландецът Видар Кяртансон, взет чартърен от Ростов. Другият нападател на Рубин беше Зурико Давиташвили, а в средата на терена се разчиташе главно на Павел Могилевец и Вячеслав Подберьозкин.

Дали поради желанието непременно да зарадват почитателите, или пък поради стабилната игра на Рубин в отбранителен проект, само че динамовци не направиха съвсем нищо забавно до почивката. Рубин даже повече владееше топката - нещо, с което тимът изненада и Локомотив.

Ситуацията се промени в 36-ата минута, когато Евгений Башкиров беше изпъден за два жълти картона. Халфът на Рубин фаулира жестоко Сергей Паршивлюк и реферът Виталий Мешков нямаше различен избор, с изключение на да му уточни пътя към съблекалните. До почивката Динамо имаше едно чисто състояние, пропиляно от Мигел Кардосо. Португалецът не съумя да преодолее Юрий Дюпин, който излезе в точния момент и избави сигурен гол.

На полувремето в игра за домакините влезе Рамил Шейдаев вместо Грульов, а в състава на Рубин бяха осъществени две смени и на терена се появиха Данил Степанов и Бека Микелтадзе. Динамовци започнаха да обстрелват Дюпин от далечна отдалеченост, само че в множеството случаи на стража на гостите въобще не му се постановяваше да се намесва. В 57-ата минута Шейдаев пусна технично към свободния Кардосо, само че той от няколко метра направи по-трудното и прати топката в навън.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 2 кръг, неделя 21 юли  Динамо Москва 0:1краен резулат  Рубин
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР