Първият доброволец, отзовал се на призива на врачанската болница, е

...
Първият доброволец, отзовал се на призива на врачанската болница, е
Коментари Харесай

Студент по право е първият доброволец във врачанската болница /снимки/

Първият доброволец, отзовал се на апела на врачанската болница, е Виктор Кристиян Василев от Враца. Първокурсник по право в Благоевград. До обяд учи онлайн, а следобяд работи в болничното заведение. За опцията да помогне схванал от офиса на политическа партия ГЕРБ във Враца. Казва, че е наясно със всички опасности, които поема. Решението е взел, откакто е приказвал и с околните си.
"Запознат съм с всички опасности, които мога да срещна като доброволец в болница, съветвах се с моето семейство и откакто и те бяха съгласни аз взех решение да се включа. В ТЕЛК отделението правя стерилизация. Когато съм доброволец в болничното заведение моята задача е да върша стерилизация, нямам достъп до нито едно поделение, нито до отделението по COVIID-19. Не се срещам нито с пациенти, нито с доктори ", описа Виктор Кристиян Василев.
Младият мъж е получил обстоен инструктаж от шефа на врачанската болница доктор Петър Керемедчиев.
"На мен ми описа за този вирус, с цел да съм изцяло осведомен и да съм квалифициран, в случай че се срещна с него в бъдеще. Надявам се да не се срещам ", добави Василев.
Преди да стартира работа Виктор облича защитно облекло, което са му дали в болничното заведение - гащеризон, маска и други нужни защитни средства. Като съблюдаваме всички противоепидемични ограничения също може да помогнем на медиците, сподели Виктор Кристиян.
"Нека всеки, който се усеща квалифициран, сигурен и е съгласувал това свое решение със своето семейство, да потърси болничното заведение и да окаже помощ ", приканва младият мъж
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР