Първият дипломат на ЕС Жозеп Борел обяви, че ще се

...
Първият дипломат на ЕС Жозеп Борел обяви, че ще се
Коментари Харесай

Първият дипломат на ЕС Жозеп Борел е под карантина

Първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел разгласи, че ще се самоизолира за 14 дни откакто член на делегацията му се разболя от ковид след пътешестване до Етиопия, заяви ТАСС

" Получих информация във вторник следобяд, че един от членовете на делегацията, пътувала с мен и европейскиата [комисия за ръководство на кризи] Янез Ленарчич до Етиопия предходната седмица, е бил позитивен за ковид. Направих си тест при завръщането си и той беше негативен. Ще се самоизолирам в сходство с настоящите разпореждания и ще изчакам втори тест ", написа Борел.

Според белгийските стандарти след всеки контакт с човек, който има ковид, е належащо да сте под карантина една седмица и да преминете два теста. Ако някой от тестванията е позитивен, карантината ще бъде удължена до 14 дни, без значение от съществуването на признаци.

Персоналът на институциите на Европейски Съюз се подлага на наложителни проби за ковид два пъти седмично.

Преди седмица ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен също разгласи, че влиза в самоизолация след контакт с човек, инфектиран с ковид. От 27-те членове на Европейската комисия до момента единствено българската еврокомисарка Мария Габриел е дала позитивна проба за кронавирус.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР