Първият детски панаир в Столипиново ще се проведе на 5

...
Първият детски панаир в Столипиново ще се проведе на 5
Коментари Харесай

Детски панаир ще търси художници и архитекти в махалата

Първият детски панаир в Столипиново ще се организира на 5 и 6 септември в двора на учебно заведение „ Кирил Нектариев ”. В него ще има над 30 ателиета и начинания. Те са проведени от фондация Easy Аrt, чиято председателка е художничката Станка Желева - щерка на президента Желю Желев. Събитието е подкрепено и от фондация Пловдив 2019. Досега в Пловдив е имало няколко детски панаира.

За да добие популярност измежду дребните, са направени интерактивни предложения под формата на занимателни игри. Чрез тях от уста на уста ще се популяризира информацията за панаира. „ Очакваме в двора на учебното заведение да дойдат доста деца от махалата ”, сподели организаторката Десислава Петрова.

„ Решихме да създадем Детски панаир точно в Столипиново, тъй като кварталът е цялостен с деца, които живеят много изолирано, само че като всички други имат потребност от достъп до културни и просветителни начинания ”, прибавя Станка Желева.

Фондация Easy Аrt си е сложила амбициозната задача след панаира от него да се появят бъдещи художници, архитекти и писатели. Ще има работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти и грънчарство. Предвидено е особено ателие, отдадено на културно-историческото завещание на Пловдив - в него ще се вършат мозайки с фрагментите от римските мозайки от Голямата базилика в Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР