Първият ден от уикенда настъпи с предупреждения за обилни дъждове

...
Първият ден от уикенда настъпи с предупреждения за обилни дъждове
Коментари Харесай

Дъжд и гръмотевици в почти цялата страна

Първият ден от уикенда настъпи с предизвестия за значителни дъждове и гръмотевични стихии. Оранжев код е в действие за пет области - Видин, Монтана, Враца, Ловеч и Габрово.

Жълт код е разгласен за Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Смолян, Пазарджик, Благоевград, София-град, София-област, Перник и Кюстендил.

На доста места в страната през днешния ден ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Ще се запазят изискванията за местни интензивни превалявания и градушки, като по-значителни ще са явленията в Северна и Западна България.

С превалявания, единствено на обособени места, а преди обяд и с повече слънчеви часове ще е в крайните източни региони. Максималните температури ще са най-вече сред 25° и 30°.

Над планините ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 19°, на 2000 метра – към 13°.

По Черноморието преди обяд ще е най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са от 25° до 29°. Температурата на морската вода е от 23-25°. Вълнението на морето ще е 2 бала.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР