Първият ден от олимпийските квалификации по таекуондо, които се провеждат

...
Първият ден от олимпийските квалификации по таекуондо, които се провеждат
Коментари Харесай

Даниел Ладжев се размина с олимпийска квота в таекуондото

Първият ден от олимпийските квалификации по таекуондо, които се организират в София, бе много забавен и динамичен за българските състезатели. Даниел Ладжев започва с две победи и отиде да играе мач за квота за Токио. Там той се изправи против мощния представител на Португалия Раул Браганса. Въпреки инерцията, която бе набрал Ладжев, в последна сметка опитът и рутината на Браганса си споделиха думата и той взе квота за Токио. Българинът игра среща за трето място, където срещна представител на Франция. Дани още веднъж сподели, че неслучайно е бил на крачка от продобиване на квота, само че не съумя да се наложи над своя противник.

Николет Костова бе другата наша представителка в днешния ден. Тя срещна в първата си среща състезателка от Украйна, само че макар достойната игра, Ники отпадна.

Олимпийските квалификации бяха публично открити от президента на родната федерация Слави Бинев, министърът на спорта Красен Кралев, посланика на Република Корея Н.пр. Джънг Джингю, както и зам.председателя на БОК Любо Ганев. Общо 16 квоти при мъжете и дамите ще бъдат раздадени на шампионата в София. Също по този начин и още 10 квоти за Паралимпийските игри също в Токио.

В утрешния втори ден с интерес ще следим представянето на Владимир Далаклиев и Илина Иванова, които са нашите участници.
 Министър Кралев даде старт на европейската олимпийска подготовка по таекуондо
Министър Кралев даде старт на европейската олимпийска подготовка по таекуондо

Четирима българи ще се опитат да завоюват квоти за Токио
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР