Първият ден от болничния няма да се заплаща от 1

...
Първият ден от болничния няма да се заплаща от 1
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Казусът с болничните трябва да се реши на Тристранен съвет

Първият ден от болничния няма да се заплаща от 1 януари 2020 година и ще е за сметка на служащия. Затова се договориха през днешния ден в обединението. Според ръководещите, тази мярка ще спре подправените болнични за удължение на почивните дни.

Гост с коментар по готвената смяна в " Още от деня " беше Хасан Адемов, народен представител от Движение за права и свободи и ръководител на обществената комисия в Народно събрание.

Хасан Адемов, народен представител от Движение за права и свободи, ръководител на обществената комисия в Народно събрание: През годините се натрупаха доста проблеми от позиция на контрола. Търсят се благоприятни условия за решение на този въпрос, само че Коалиционният съвет е политически формат. Истинското място за решаването на този проблем е Тристранният съвет, където под контрола или с присъединяване на страната се вземат такива решения.
Очевидно е, че тези, които оферират това, го вършат зад кадър, разяснява Хасан Адемов. Този бюджет беше разискван напълно скоро и в Тристранния съвет, и в Народно събрание. Но по този начин или другояче, би трябвало да се търси уравновесено решение за шерване на отговорността, безапелационен е той.

Адемов разяснява и предлагането на ръководещата коалиция минималната пенсия да стане 250 лева от 1 юли следващата година.

Очевидно е, че тези 250 лева няма да стигнат, с цел да могат да бъдат задоволени обикновени витални потребности на пенсионерите, съобщи Адемов. Според него, би трябвало да има адекватност сред осигурителния принос и приемането на пенсия.
Хасан Адемов, народен представител от Движение за права и свободи, ръководител на обществената комисия в Народно събрание: Доходът, който се чака от втория дирек е допълващ от този, който се чака от Държавното публично обезпечаване. Тоест двете пенсии не могат да се конкурират, те се допълват.
По въпроса позицията на Движение за права и свободи за политиката на държавното управление, Адемов съобщи, че тя остава непроменена.
Хасан Адемов, народен представител от Движение за права и свободи, ръководител на обществената комисия в Народно събрание: Още от първия ден на този управнически мандат ние настояваме, че този формат води до кавги, води до проблеми. Виждате, че една огромна част от проблемите се дължат навръх Обединени патриоти. От тази позиция считаме, че той е нездравословен за България, не взема решение проблемите.
Вижте целия диалог с Хасан Адемов във видеото!
 Синдикатите се оповестиха срещу неплатените болнични Синдикатите се оповестиха срещу неплатените болнични
Президентите на двата синдиката КНСБ и "Подкрепа " се оповестиха срещу предлагането за неплатен първи ден на болничния. Те дефинираха решението като нес...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР