Първият ден от болничните да стане неплатен от първи януари

...
Първият ден от болничните да стане неплатен от първи януари
Коментари Харесай

Управляващата коалиция реши: Първият ден от болничния ще е неплатен

Първият ден от болничните да стане неплатен от първи януари следващата година. Около това решение са се обединили ГЕРБ и Обединените патриоти на съдружен съвет. Идеята ще бъде заложена още в Бюджета за идната година, като предлагането ще влезе сред двете четения.

" Всички знаем защо става дума - пускаш болничен с цел да си удължиш почивните дни, да ги слееш и тн. Не е редно това да тежи. Ако си решил да почиваш повече, пусни си отпуска платена-неплатена. " - това съобщи Красим Каракчанов.

На въпрос чие е предлагането, той отговори " Когато има съдружно разискване, предложенията са общи и отговорността е обща. "

Също, минималната пенсия следващата година да стане 250 лв.. Това е второто решение на ръководещата коалиция от през днешния ден. При първото четене на Бюджета на държавното публично обезпечаване беше заложено минималната пенсия да бъде 234 лв.. Между първо и второ четене болшинството ще внесе искане за покачване.

Ще се покриват още таксите на детски градини на деца от най-ниските обществени пластове, към момента не са ясни критериите, по които ще се пресмята. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР