Първият ден на юли ще е горещ и слънчев почти

...
Първият ден на юли ще е горещ и слънчев почти
Коментари Харесай

Почти 40 градуса в първия ден на юли

Първият ден на юли ще е парещ и безоблачен съвсем в цялата страна с температури в интервала 32-38 градуса. В часовете следобяд обаче, в североизточните региони, а по-късно и в Централна България, от двете страни на Стара планина, ще има условия за местни гръмотевични стихии с временен натоварен дъжд.

С доста дребна възможност разстройствата могат да преминат над някои елементи от северното крайбрежие. На множеството места денят по морето ще е безоблачен и спокоен, със следобедни температури до 29-30 градуса, лек бриз и нищожно неспокойствие.

В планините ще се оформят облаци, само че условия за дъжд с гръмотевици ще има по източните и централните скатове на Стара планина и на места в масивите на югозапад. Дневни температури - от 19 до 26 градуса по отношение на надморското ниво.

В идващите дни ще остане горещо с дневни температури над 30 градуса, достигайки стойности, близки до 40 градуса в обичайно топлите региони. Потенциал за следобедни летни стихии с натоварен дъжд, гръмотевици и градушки ще има в събота в западната половина на страната. След това сходна обстановка ще има още веднъж към четвъртък идната седмица, когато се чака да премине следващ леден атмосферен фронт.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР