Първият ден на разискванията в гръцкия парламент за гласуване на

...
Първият ден на разискванията в гръцкия парламент за гласуване на
Коментари Харесай

Бурен сблъсък между управляващи и опозиция в гръцкия парламент

Първият ден на разискванията в гръцкия парламент за гласоподаване на избор на диверие на държавното управление беше доминиран от яростен и нескончаем конфликт сред премиера Алексис Ципрас и водача на " Нова народна власт " (НД) Кириакос Мицотакис, съобщи БГНЕС.
Мицотакис упрекна Ципрас за държание, което не е държавническо - по отношение на пагубните пожари в източната част на Атика предходната година и за абсурда с различния министър на опазването на здравето Павлос Полакис.
" Моралното преимущество ", което Цирас твърди, че има " потъна в синьо-зелените води на Йонийско море ", означи Мицотакис, като се базира на фотоси, които демонстрираха премиера на първокласна яхта след пожарите предишното лято.
В отговора си Ципрас отхвърли възражението на НД против Полакис като „ персонално ликвидиране “ и дефинира информацията за почивката му на яхтата на предприемач предишното лято като " злословия ". Премиерът твърдеше, че НД има „ прикрит дневен ред ” за неговото неодобрение, обвинявайки партията, че упражнява политики, съгласувани с Международния валутен фонд, и „ скришен проект ” за налагане на тези ограничения над Гърция. Той също по този начин свърза Мицотакис с Манфред Вебер - водещият претендент на Европейската национална партия (ЕНП) за идните европейски избори, единствено няколко часа откакто последният разкритикува формалните му изказвания като „ безотговорни “.
От своя страна Мицотакис сподели, че формалните изказвания на Ципрас, разкриват „ суматохата “ на премиера. " Опитвате се да измененията дневния ред…Но гърците, които заплащат налозите ви, виждат вашата суматоха. Те виждат напъните ви да ги заблудите още веднъж ", съобщи Мицотакис.
Сравнително малко беше казано по формалната тематика на дебата, който беше изпълнена с персонални нападки и удари „ под кръста “. Ципрас прикани депутатите да поддържат неговото държавно управление в устрема му да се ускори икономическото възобновяване на страната. Мицотакис прикани към „ необятна и ясна “ победа на идните европейски избори, като съобщи, че тя може да бъде „ първата стъпка за по-голяма политическа смяна “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР