Първият ден на демонстративния турнир Diriyah Cup ни направи свидетели

...
Първият ден на демонстративния турнир Diriyah Cup ни направи свидетели
Коментари Харесай

Финалната четворка на Diriyah Cup е оформена: Фриц показа постоянство и надви Хуркач

Първият ден на демонстративния шампионат Diriyah Cup ни направи очевидци на осем конфликта сред част от най-хубавите състезатели в АТР Тура, като в последния подобен се изправиха двама представители на международния топ 10 в лицето на Тейлър Фриц и Хуберт Хуркач. Срещата посред им предстоящо протече под властването на сервиращите, само че в последна сметка по-добрата игрова форма, в която се намира американецът, сподели тежката си дума и той зае последното място на полуфиналите след 7:6(3) 7:5, като на следващия ден ще излезе на корта в арабския град против Камерън Нори в опит да се класира на финала в конкуренцията.

Началото на дуела отмина без особени " фойерверки ", като всеки от двамата играчи се беше концентрирал над това да печели личните си подавания и без да забележим нито една точка за пробив, то разумният излаз от сходна обстановка беше тайбрек. В него Фриц откри първи противопоставяне против безупречното сервиране на международния номер 10, като го надигра при продължителна престрелка от главната линия и след това затвърди задатъка си с втори минибрейк, който му донесе и триумфа в откриващия сет.

На старта на втората част полякът избра да заеме по-дефанзивна позиция в миговете си на посрещане, с което си деяние образно изненада съперника и не след дълго го сложи в обстановка 0:40. В последвалите събития на корта в арабския град обаче си пролича устойчивостта напрегнат на международния номер 9, който пласира серия от неспасяеми сервиси и минути по-късно осъществя първия пробив за конфликта, осигурявайки си правото да подава за успеха. Точно тогава, когато всичко вървеше по съвършен метод за американеца и той разполагаше с два мачбола, ръката му трепна, а тенисист от ранга на Хуркач не пропусна да се възползва от шанса си и възвърне паритета - 5:5. Положителните страсти за поляка не продължиха дълго и той позволи четири непредизвикани неточности, които означаваха нов пробив в актива на Фриц, който от втория опит да сервира за крайния триумф беше безукорен и постави точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР