Първият човек с поставен в мозъка чип, разработен от стартъпа

...
Първият човек с поставен в мозъка чип, разработен от стартъпа
Коментари Харесай

Първият човек с мозъчен чип играе игри и може да пише, използвайки само мисълта си

Първият човек с подложен в мозъка чип, създаден от стартъпа Neuralink,написа първата си обява в обществената мрежа " X ", употребявайки единствено силата на мисълта си.
Кой еНолан Арбо?
29-годишният Нолан Арбо съобщи, че преди към осем години е бил неподвижен при случай, вследствие на което не е усещал нищо под раменете си. Сега той може да употребява съзнанието си, с цел да движи курсора на мишкатавърху шахматната дъска на екрана на преносимия компютър си, като пренарежда фигурите.

Арбое употребявал мозъчния имплант, с цел да играе на видеоигри в продължение на осем часа.

Той счита, че новата технология не е съвършена, само че към този момент е трансформирала живота му.
Как работи мозъчния чип
Устройството на Neuralink, което е с размерите на монета от един паунд, се слага в черепа с микроскопични проводници, които могат да регистрират интензивността на невроните и да изпращат безжичен сигнал до приемно устройство.
Какво еNeuralink?
В края на януари Мъск разгласи сполучливото имплантиране наNeuralink в човешкия мозък на 28 януари. Според него работата на устройството наподобява обещаваща.

Стартъпът Neuralink е учреден от Мъск през юли 2016 година и създава чипове, които в бъдеще могат да бъдат вградени в човешкия мозък.

Бизнесменът има вяра, че сходни невронни интерфейсище оказват помощ на хората да се научат по какъв начин непосредствено да ръководят компютър, употребявайки силата на мисълта.

На 25 май 2023 година компанията афишира, че е получила утвърждение от Администрацията по храните и медикаментите към Министерството на здравеопазването и човешките запаси на Съединени американски щати за осъществяване на клинични изпитвания върху хора.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР