Първият човек с мозъчен имплант Neuralink игра Mario Kart на

...
Първият човек с мозъчен имплант Neuralink игра Mario Kart на
Коментари Харесай

Умът на 29-годишния Ноланд с импланта на Мъск е по-бърз от джойстика

Първият човек с мозъчен имплант Neuralink игра Mario Kart на Nintendo единствено с мозъка си. 29-годишният Ноланд Арбау разгласява и статус в обществената мрежа Х, написан " на разум " благодарение на поставения в главата му чип.

" Първо ме помислиха за бот и стопираха поста ми. Мъск възвърне обявата ми, тъй като това в действителност съм аз ", споделя Арбау. Малко по-късно Мъск незабавно се похвали с " софтуерната телепатия ", която предлага компанията му. " Това ще промени света ", добави Арбау, който е неподвижен изцяло под врата си.

По-впечатляваща е демонстрацията на играта Mario Kart. Арбау наподобява има много добър надзор, завивайки толкоз точно, колкото в случай че играеше с джойстик. Той даже съумява да простреля различен състезател по време на теста.

Други впечатляващи достижения, които Арбау е постигнал с импланта Neuralink, включват опцията да играе стратегическата видео игра Civilization VI.

Прогресът е незабравим, като Арбау се научи да употребява мишка с мозъка си единствено преди месец, оповестява Dir.bg. Добрите вести оказват помощ на Neuralink да възвърне своите позиции, откакто през 2023 година стана ясно, че доста от тестовите животни с вграден мозъчен чип са починали при опитите.

През ноември 2023 година Комисията по скъпите бумаги и тържищата (SEC) в Съединени американски щати е подложена на напън от конгресмени да проверява създателя и притежател на Neuralink Илон Мъск, който може да е подвел вложителите, като не е разкрил ужасните резултати от мозъчните си импланти при опитите с примати.

Мъск дава обещание, че мозъчния чип на Neuralink ще може да облекчи ситуацията на парализирани хора, както и на пациенти с аутизъм, шизофрения, меланхолия и проблеми с контрола на тежестта.

В по-късен стадий мозъчния му чип дава обещание гигантски благоприятни условия. Постигането на софтуерна телепатия е едно от най-реалистичните за осъществяване обещания на Мъск.

Не всички са оптимисти по отношение на технологията. Според ученият Ави Льоб От Харвард, тя може да докара до появяването на мисловна полиция.

Способността да се превеждат мислите разрешава и те да се четат.

" Да предположим, че Министерството на вътрешната сигурност откри посредством достъп до метаданните от мозъчния чип, че някои жители демонстрират враждебни мисли към Съединени американски щати и американската страна. Дали федералните управляващи биха имали правно съображение да преследват или да хвърлят в пандиза тези хора, в случай че те си мислят за закононарушения, преди мислите им да се материализират в деяние? ", пита Льоб.

Тайните на съзнанието ни биха били сложени под извънреден риск. Не е за подценяване и обстоятелството, че Мъск има система за световен сателитен интернет, която в един миг може да улесни следенето. Други питат, дали работата на мозъчния имплант може да бъде " двуканална " и да разрешава въздействие или надзор.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР