Първият човек, който решава кубчето на Рубик, се нуждае от

...
Първият човек, който решава кубчето на Рубик, се нуждае от
Коментари Харесай

Кубчето на Рубик владее света вече половин век. Как започна всичко?

Първият човек, който взема решение кубчето на Рубик, се нуждае от месец въртене и извъртане. Този човек е Ерно Рубик, в този момент 79-годишен, основател на емблематичния 3D пъзел.

Замислен като математически инструмент, който да помогне на учениците да схванат триизмерното придвижване, магическият куб, както е наименуван в началото, е съединен в началото от дървени и хартиени кубчета, свързани с гумени ленти, лепило и кламери, споделя CNBC в собствен материал.

Едва откакто унгарският ваятел и професор по архитектура разбърква готовия куб и се пробва да подреди цветните блокчета, той схваща, че е основал пъзел.

Помислих си, че в случай че аз не мога да го направя, никой различен не може да го направи или доста малко хора могат да го създадат ", споделя Рубик пред CNBC. " Това беше доказателство, че е допустимо да се пусне на пазара, да се показва пред обществеността “.

Източник на горделивост, злоба и отчаяние, тази година кубчето на Рубик навършва 50 години под собствеността на Spin Master.

Кубчето на Рубик не е просто играчка “, споделя Сам Суш, старши шеф на световния маркетинг в Spin Master. „ Той е изкуство. Това е спорт. Това е просвета. Това е математика “.

От основаването си през 1974 година кубчето на Рубик се е популяризирало в попкултурния пейзаж, появявайки се във филми и телевизионни излъчвания, музикални клипове, комикси, видеоигри и музеи. Емблематичната решетка с размери 3 на 3 е украсявала тениски, превръщала се е в ключодържатели, вдъхновявала е архитектурата и е провокирала цялостен поджанр на изкуството.

Ентусиастите се надпреварват да понижат времето за решение на пъзела, което основателят му е направил за един месец, като актуалният международен връх е едвам 3.13 секунди.
Придобиване
Базираната в Торонто Spin Master, известна с марки като Hatchimals, Tech Deck и Kinetic Sand, закупи марката Rubik’s Cube през 2021 година, пет години откакто сграбчи емблематичния Etch-a-Sketch.

" Искам да кажа, че в промишлеността за играчки и игри не се случва постоянно да попаднете на опцията да придобиете вечнозелена, емблематична марка “, сподели Суш. „ И тази марка е просто нещо, което има такава невероятна устойчивост. “

Добавянето на изпитани вечнозелени артикули към своето портфолио разрешава на Spin Master да поема опасности с нови марки, знаейки, че има набор от артикули, които постоянно ще имат място на рафтовете на дребно.

Rubik’s е просто марка, която не демонстрира признаци, че в миналото ще изчезне “, сподели Зан. „ Завинаги ще се смята за класика. “

Понастоящем кубчето има 42% пазарен дял в категорията на мозъчните дразнители, съгласно Susz. И продажбите не престават да порастват.

През 2022 година световните продажби на дребно на кубчето на Рубик нарастват с близо 4% на годишна база и доближават 75.3 млн. $, което е резултат от близо 6 млн. продадени бройки. Това число не включва десетките милиони долари от продажби на свързани, въодушевени от кубчето на Рубик кубчета, споделя Суз. Към ноември 2023 година продажбите от началото на годината са се нараснали с 14% по отношение на 2022 година
Следващите 50 години
Традиционното кубче на Рубик остава известно, само че Spin Master реши да създаде и нови негови версии. Това включва фантома на Рубик, познатото кубче 3 на 3, отпечатано с термохромно мастило, което наподобява напълно черно, до момента в който топлината от ръцете ви задейства цветовете, и Невъзможното кубче на Рубик – с преливащи се плочки, които трансформират цвета си, когато се гледат от разнообразни ъгли.

Вероятно няма по-трудно предизвикателство от това да се опиташ да въведеш иновация в нещо, което съществува от 50 години “, сподели Суз.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР