Първият чернокож сенатор в историята на Италия беше издигнат от

...
Първият чернокож сенатор в историята на Италия беше издигнат от
Коментари Харесай

Първият чернокож сенатор гони имигрантите от Италия

Първият негър сенатор в историята на Италия беше повдигнат от крайните националисти от „ Северна лига”, които се заканиха да прогонят над 600 000 незаконни имигранти, множеството от Африка, от страната.

Нещо повече, Тони Ивоби, който е от нигерийски генезис, е представител по въпросите на миграцията на упрекваната във фашистки уклон партия, която в коалиция с „ Напред, Италия” на Силвио Берлускони и „ Братя италианци”, взе най-вече места в двете камари на Народното събрание на извършените в неделя избори.

Италианският министър председател подаде оставка с смешка

Сценариите пред Италия за банкова и политическа рецесия

Джордж Сорос: Италия е слабото място на еврозоната

Ивоби, чиято партия е подложена на критика в разпалване на ксенофобия, е определен от северния индустриален град Бреша, където има огромна централизация на имигранти.

Роден в Гусау в Северна Нигерия, само че живеещ в Италия от 70-те години, Ивоби поддържа „ Северна лига” към този момент повече от 20 години и употребява в акцията хаштаг #StopInvasion (Спрете инвазията), визирайки повече от 690 хиляди имигранти, пристигнали на италианска земя по море от Северна Африка от 2013 година насам.

Заедно с водача на партията Матео Салвини, Ивоби показва, че незаконната имиграция е довела до усилване на расизма.

„ Дискриминацията стартира, когато няма правила и страната позволява всеки да влезе. Незаконността води непосредствено към принуждение и расистки отговор”, съобщи Ивоби през януари.



Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо и любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР