Първият частен влак, който ще превозва пътници между София и

...
Първият частен влак, който ще превозва пътници между София и
Коментари Харесай

Първият частен влак пристига у нас още тази година, но не се знае кога ще потегли от София за Бургас

Първият частен трен, който ще транспортира пасажери сред София и Бургас ще бъде разполагаем още от тази година. Това заяви за Калина Кискинова, изпълнителен шеф на железопътния транспортьор " Пимк Рейл ".

" До 12 октомври 2024 година би трябвало да имаме най-малко един трен, с цел да поддържаме лиценза по неговите условия. Ще ни е мъчно обаче да кажем от кой момент ще стартираме същинската услуга, тъй като са доста нещата, с които се съобразяваме. Самите ние имаме огромни условия към себе си, с цел да можем да предложим друго равнище на качество ", разяснява преди дни в Бургас Кискинова.

Тя означи, че частният трен няма да има нищо общо с влаковете, с които пътуваме в този момент.

" Ще има първа класа, бизнес класа, ресторант, интернет, място за колички. Услугата ще е по-бърза, ще има комфорт и всевъзможни други екстри, които можете да видите в Европа и които се оферират по време на пътешестване. И сигурно то ще е доста прелестно ", сподели изпълнителният шеф.
 БДЖ има съперник: пловдивската
БДЖ има съперник: пловдивска компания взе лиценз за влаков транспорт на пасажери

Ще се подобрят ли и държавните влакове?

Кискинова не посочи за какъв брой часа тъкмо ще се изминава дистанцията от столицата до Бургас, само че сигурно то ще е по-малко от 7 часа. Тя не уточни и какъв брой ще коства услугата, само че я дефинира като европейска.

В края на октомври 2023 година пловдивската частна транспортна компания " Пимк " разгласи, че е получила лиценз за жп транспорт на пасажери от Изпълнителна организация " Железопътна администрация ".

Дейността на сдружението ще се прави посредством компанията " Пимк Рейл Експрес " ЕООД, която бе учредена и вписана в Търговския указател през април предходната година. Така държавното " БДЖ - Пътнически транспорти " за първи път в своята история ще има действителен съперник при транспорта на пасажери в България.

Пловдивската компания има лиценз за товарни транспорти и от 2015 година прави жп транспорт на товари. Лицензът за пътнически транспорти е бил публикуван на 28 септември и е подписан от транспортния министър Георги Гвоздейков, разбираме от на организация " Железопътна администрация ".
 Вагони за милиони: Подробности за
Вагони за милиони: Подробности за " секретния " трен, с който съветския президент пътува скрито из страната

Брониран, екипиран с информационни системи и още информация за влака " призрак " на Владимир Путин
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР