Първият български еднорог Payhawk вече е лицензирано дружество за електронни

...
Първият български еднорог Payhawk вече е лицензирано дружество за електронни
Коментари Харесай

Българският еднорог Payhawk вече е лицензирана институция за електронни пари

Първият български еднорог Payhawk към този момент е лицензирано сдружение за електронни пари (EMI) с достъп до цялата Европейска икономическа зона. Лицензът е публикуван от Банката на Литва, след изчерпателен развой на инспекция. Резултатът удостоверява, че Payhawk дава отговор на строги финансови и регулаторни стандарти, както и на високи стандарти за сигурност.

Лицензът дава на Payhawk повече самостоятелност при даването на платежни услуги, в това число и кредитиране. Това в допълнение форсира създаването на новаторски артикули и функционалности. “С този нов лиценз един от основните ни цели е по-нататъшното разширение на нашите платежни варианти. В момента предлагаме на потребителите в избрани пазари избор сред дебитни и кредитни карти, само че желаеме да стартираме да предоставяме тази еластичност на всичките ни клиенти, ” споделя Христо Борисов, изпълнителен шеф и съосновател на Payhawk. “В добавка към нашите документи PCI DSS Level 1, SOC 2 и ISO 27001, този лиценз удостоверява изцяло, че Payhawk се придържа към постоянни финансови и регулаторни стандарти, както и към най-високи стандарти за сигурност. ”, споделя още Борисов.

Payhawk отвори и офис в Литва, увеличавайки световното си наличие до 8 страни. Това уголемение съответствува с 12 месеца на мощен напредък за компанията, през които тя отвори офис и в Ню Йорк, а броят на чиновниците набъбна с 82%. Payhawk комбинира корпоративни карти, благоприятни условия за възобновяване на разноски, заплащания по фактури и извънредно гладка интеграция с разнообразни типове счетоводен програмен продукт в един повсеместен артикул. Компанията към този момент има клиенти в 32 страни и предлага своето световно решение в Съединени американски щати, Англия и Европейското икономическо пространство. Новият лиценз е публикуван от Банката на Литва, която е добре позната с поддръжката си за новаторските финансови компании и с приноса си към цифровата промяна. С този лиценз Payhawk може да управлява по-голяма част от процеса по разплащанията като по този начин форсира своята иновативност. Иновативната компания възнамерява да продължи развиването на нови функционалности, които оказват помощ на междинния бизнес и на огромните интернационалните компании. През май Payhawk изкара и нов Корпоративен проект, който включва вградени интеграции с Microsoft Dynamics 365 Business Central, 365 Finance и Oracle Netsuite, както и функционалност за ръководство на голям брой сдружения, която оказва помощ на фирмите с сложна конструкция да ръководят по-добре и по-лесно разноските и ликвидността си на групово равнище.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР