Първият автомобил, произведен в африканската държава Руанда, слезе от поточната

...
Първият автомобил, произведен в африканската държава Руанда, слезе от поточната
Коментари Харесай

Първият автомобил местно производство в Руанда е готов

Първият автомобил, създаден в африканската страна Руанда, слезе от поточната линия в сряда. Той е Volkswagen Polo и е артикул на първия авто цех в страната, предава Reuters.

Най-големият европейски производител се надява, че ще може да се възползва от повишаващото се търсене на споделени пътувания в Руанда - както и, макар ниския дял на хората, притежаващи персонален автомобил, въпреки всичко да успее да осъществя продажби. Някои от моделите ще бъдат продавани и в прилежащи страни.

VW към този момент започва услуга за споделени пътувания основно ориентирана към компании в град Кигали - където е и ситуиран заводът.

Първият модел на завода е Polo, като немският производител се надява да доближи годишно произвеждане от 5 000 коли, като по-късно добави и моделите Passat, Tiguan, Amarok и Teramont.Инвестицията е на стойност $20 милиона и ще сътвори до 1 000 работни места.В страната има 12 милиона души, само че от 1997 година са регистрирани едвам 200 хиляди частни автомобила. Повечето от тях за втора ръка, импортирани от чужбина.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР