Първият 5G модел на компанията се очаква през пролетта на

Първият 5G модел на компанията се очаква през пролетта на ...

Google изпреварва Apple с достъпен Pixel 5G смартфон.


Първият 5G модел на компанията се очаква през пролетта на 2020 г.

Google определено ще изпревари Apple, ако говорим за пускане на смартфон с 5G (снимка: Google)

Google тества варианти на предстоящите смартфони Google Pixel 4 и Pixel 4 XL с поддръжка на мрежи от пето поколение (5G) и се очаква да ги пусне на пазара през пролетта на 2020 г., изпреварвайки Apple, съобщи японската агенция Nikkei.

още по темата
Първият смартфон на Google с поддръжка на 5G няма да излезе заедно с Pixel 4 и Pixel 4 XL по-късно тази година. Двата смартфона ще бъдат придружени от лаптоп и други фирмени устройства.

Но Google определено ще изпревари Apple, ако говорим за пускането на смартфон с 5G поддръжка. Тестването на устройство с кодово име Pixel 5G е в напреднал етап и се очаква Google да представи първия си 5G смартфон през пролетта на следващата година.

По-рано тази година излезе евтин модел Pixel 3a. Предполага се, че Pixel 5G също ще бъде достъпен модел, а не флагман. Това се потвърждава от инсайдерска информация, че смартфонът стъпва на едночипова система Snapdragon 855, вместо на Snapdragon 855 Plus или Snapdragon 865, които ще се използват във флагманите на 2020 г.

Според пазарните наблюдатели, това е мъдро решение от страна на Google, тъй като евтините 5G смартфони бързо ще придобият популярност през следващата година.

Източник: technews.bg