Първия учебен звънец удари. Удари, ама дрънчи на кухо. Учениците

...
Първия учебен звънец удари. Удари, ама дрънчи на кухо. Учениците
Коментари Харесай

Звънецът удари, ЦИРКЪТ започна!

Първия образователен звънец удари. Удари, но дрънчи на кухо.

Учениците търчат. По-малките се ритат другарски. По-големите се целуват. Къде другарски, къде не. Прегръщат се и се навират един в различен. Не тъй като са захласнати от заразното зло, а тъй като по този начин вършат хората. Всички са с маски, но ги носят като остарял боец колан. Който не знае, ще обясня. Носят ги някак проформа и с пренебрежение.
Между децата щъкат към този момент поизнервени учители и ги хокат да съблюдават дисциплината. Какво да правиш – преподават противоепидемичната дисциплинираност. По-малките се подчиняват и престават да се гонят за към една минута. Най-много минута и половина. По-големите тихомълком се насочат към пейките зад храстите да си се целуват на мира.
Следват речи, цветя, шлемове. Директорът е с жълти ръкавици за миене на чинии. Тоалетни чинии. Учителите отнасят нескопосани смешки за роднинските си връзки с Дарт Вейдър. Ама нищо. Важното е да е противоепидемично.
После в час.

Циркът продължава и там, в час, децата са без маски. Така е съгласно ограниченията и значи е законно.

Уж всичко е наред. Идва междучасието, в което децата би трябвало да са с маски. За 10 минути междучасие процентът на децата с маски пада от седемдесет на два %. Учителите не престават да крещят, само че дребните са се въоръжили с хитри отговори. Ако погледнете картината от горната страна ще видите една проведена беззащитност.
После отново час. Там законно е без, но някои стоят с маски. Правят се на забавни и нервират учителите. Задават предумишлено тъпи въпроси за ковид единствено и единствено да не учат математика. Звънецът бие.
В огромното междучасие хаосът е цялостен. По-малките са разкрили, че маските могат да се употребяват като прашки, а по-големите напряко търчат към кенефите да пушат, тъй като са чели, че пушачите не се разболяват от вируса. Сърдят се в случай че някой преподавател им направи зебележка за цигарите и питат дали желаят да ги убият като им ги спрат.

Учителите крещят и си доунищожават така и така разбрицаните нервни системи.

Те от самото начало са с маски, по тази причина техните викове са някак сподавени. Цензурирани.
А какъв брой хубаво би било в случай че имаше малко по-строг надзор. Ах... Хайде да няма строги санкции, само че най-малко пердах с пръчки. За дребните с тънки пръчки, а за огромните - тояги. Най-недисциплинираните – в изолатора и единствено в краен случай - затвор. Ученически затвор, както преди време бяха ТВУ-тата. Там шефовете да бъдат с офицерски чин и да могат да дават по петнадесет денонощия арест отмах. Нека ви опиша тогава картината:
В междучасието децата се движат в колона по един и подредени по азбучен ред в дясната страна на коридора. Дишат умерено и гледат в земята. В далечината се чува тътенът на барабана, който бие шефът и отмерва всеки ляв крайник. Ако някой кихне – в изолатора. Ако пръдне – в крематориума. И всеки е длъжен да шепне по този начин, че да не не помни мантрата на ковида: „ Пандемия, трупове, чували, шеомрем “. От време на време някой от учителите подвига поглед към потона и зове: „ Ваксина! “. Всички стопират за секунда и дават отговор хорово: „ Пандемия “.
После би трябвало да се измисли по какъв начин да се разшири тази мярка и да обхване всички. Родители, неродители – всички.
Тогава циркът ще е цялостен. Но това ще бъде един чудноват цирк, в който всеки ще бъде в ролята на добре дресирана маймуна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР