Първия еднополов брак в историята на САЩ беше официално валидиран

...
Първия еднополов брак в историята на САЩ беше официално валидиран
Коментари Харесай

Първия еднополов брак в САЩ беше официализиран 50 години по-късно

Първия еднополов брак в историята на Съединени американски щати беше публично валидиран след правосъдна борба траяла пет десетилетия, съобщи Франс прес.

Майкъл Макконъл и Джак Бейкър получили документ за подписан брак през 1971 година с помощта на заплеснат служител от службата за гражданско положение на щата Минесота, който не си дал сметка, че двамата съпрузи са мъже. Така се стигнало до първия еднополов брак в Съединени американски щати, а евентуално и в света.

Съюзът сред двамата мъже не бил регистриран обаче публично, откакто нескрито излязъл фактът, че става дума за хомосексуален брак. Двамата съпрузи, които се озовали със документ за брак, само че той не бил вписан в регистрите, почнали правосъдна борба и след пет десетилетия получили най-сетне документ, с който техният брак се афишира за годен.

Преди пет десетилетия двамата мъже се възползвали от вакуум в законите на щата Минесота, в които категорично не се забранявал брак сред представители на един и същи пол. През 2015 година решение на Върховния съд на Съединени американски щати легализира еднополовите бракове на цялата територия на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР