Първите в света деца с променена генетична информация водят нормален

...
Първите в света деца с променена генетична информация водят нормален
Коментари Харесай

Китайски учен със сензационни данни за първите в света генетично модифицирани деца, които вече живеят сред нас!

Първите в света деца с изменена генетична информация водят естествен живот, базирайки се на изявление на китайския генетик Хъ Цзянкуей за в. South China Morning Post. 

“Те водят естествен, кротичък и спокоен живот. Това е тяхното предпочитание и ние би трябвало да го почитаме ”, споделя ученият.

Хъ Цзянкуей добавя, че не желае децата да бъдат прекомерно обезпокоявани за задачите на научни проучвания.

Въпреки изказванията на генетика, понастоящем няма без значение удостоверение за триумфа и сигурността на неговия опит.

През 2018 година Хъ Цзянкуей смая света, като разгласи, че е основал две генетично модифицирани близначки, наречени Лулу и Нана. Трето сходно дете, Ейми, се роди на идната година. 

Представяме ти 1500 лева онлайн казино Бонус на efbet.com

ДНК на новородените е изменена благодарение на метода за редактиране на гени CRISPR-Cas9 (КРИСПъР/Кас9). Хъ Цзянкуей редактира гена CCR5 при бебетата, който прави организма ваксиниран против ХИВ зараза поради генетична разновидност.

Ученият заплати висока цена за своите опити: през 2019 година той беше наказан на три години отнемане от независимост за противозаконна здравна процедура. Генетикът излезе от пандиза през април 2022 година и възобнови научната си активност.

В изявление Хъ Цзянкуей споделя още, че възнамерява да сътвори нова лаборатория в Пекин, която ще се концентрира върху генната терапия за редки вродени болести като мускулна дистрофия вид Дюшен. Това е смъртоносно заболяване, което визира най-вече подрастващи момчета и млади мъже. Ученият също по този начин има намерение да записва изследователска организация с нестопанска цел, наречена Пекински институт за проучване на редки заболявания.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР