Първите ученици на възраст над 15 години бяха ваксинирани в

...
Първите ученици на възраст над 15 години бяха ваксинирани в
Коментари Харесай

Ваксинираха първите ученици над 15 години в Пловдив

Първите възпитаници на възраст над 15 години бяха имунизирани в Пловдив. От районната здравна ревизия регистрират слаб интерес към имунизацията.

До момента под 10% от учащите в четири от пловдивските гимназии, в които е извършена осведомителна акция, са декларирали предпочитание да бъдат имунизирани.

Много малко са децата, които пристигнаха с родители или учители във имунизационния кабинет в РЗИ през днешния ден. Едва 130 са формулярите с осведомено единодушие, попълнено от родителите по време на акцията в четирите пловдивски гимназии.

" Смятам, че това е решение, което би трябвало да вземе всяка една майка. Цялото ми семейство е имунизирано и мисля, че това е цивилен дълг ", споделя майка на имунизирано дете.

Днес трябваше да бъдат ваксинирини учениците от Английската гимназия.

" Интересът е слаб, тъй като родителите имат съмнение. Ако желаят да имат присъствено образование на децата си, то те би трябвало бъдат имунизирани. Това важи и за тази част от учителите, които към момента не са имунизирани ", споделя доктор Ваня Тенчева-Манчева.

Екипите в РЗИ дават отговор на всеки въпрос, с цел да подкрепят вземането на решение за слагане на ваксина.

" Децата по принцип имат леко терзание, тъй че малко по-внимателни би трябвало да бъдем с тях, с цел да не се опасяват ", изяснява доктор Добринка Вълова.

Васкини слагат и персоналните лекари. И при тях обаче има слаб интерес към имунизациите – 50 от фамилните лекари даже не са взели нито един флакон от началото на имунизационната акция.

Репортер: Мариела Хубинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР