Първите туристи посрещнаха плажните ивици по българското Черноморие. През почивните

...
Първите туристи посрещнаха плажните ивици по българското Черноморие. През почивните
Коментари Харесай

Морето посрещна подранили ентусиасти по Великден, хотели и ресторанти се стягат за сезон 2022

Първите туристи посрещнаха плажните линии по българското Черноморие. През почивните дни курортите на юг от Бургас се радваха на посещаемост, въпреки и подранилите запалянковци да са малцина.

Те имаха шанс и случиха на топло време. Въпреки слънчевите лъчи обаче, водата към момента е несъответствуваща за къпане. Но и тази концепция откри своите смели съидейници, които направиха първата си баня през април.

Местни описват пред TrafficNews , че по традиция пролетта постоянно е примамлива за нетърпеливите туристи. В този интервал от годината и по съответно Великденските празници отварят и първите хотели, заведения за хранене и хранителни магазинчета. Откриваме още, че къмпингарите също са налице, с цел да вдъхнат назад живот на каравани и кемпери, които са ги чакали цяла зима.



Дотук всичко щеше да наподобява постарому, само че този сезон несъмнено е друг, споделят локалните. Оживление по дребните курорти има от дълго време, защото те бяха едни от първите места, които предложиха поддръжката си на бягащи от войната украинци.

Заради тяхното наличие по-рано са отворили търговски обекти, които оферират артикули от първа нужда.

„ Вече свикнахме да чуваме украинска тирада на всички места. По това време от годината занапред се случваше страхливо оживление и стягахме малко по малко хотелите си. Украинското наличие много промени динамичността и подготовката за летния сезон “, споделя през TrafficNews Калина – притежател на дребен фамилен хотел.



Припомняме, че краткотрайната протекция, която България е осигурила на бежанците трае три месеца. Прогнозно този интервал ще се застъпи и с първата вълна от туристи. По този мотив пред притежателите на хотели по морето стоят голям брой незнайни. Техните догатки обаче сочат, че една част от украинците ще останат в базите.

Едно е несъмнено обаче – тази година почивката на българина да се оскъпи като естествено продължение на инфлацията.

„ Все още не сме взели решение на какви цени ще посрещаме туристите си това лято, само че несъмнено ще има повишаване. Няма по какъв начин тези цени на тока и консумативите да не се отразят в цената на нощувки. Предполагам при заведенията за хранене също ще има оскъпяване. Говори се, че цените за шезлонг и чадър също ще бъдат по-скъпи от миналогодишните “, разяснява още Калина.

Справка на TrafficNews във водещи платформи за резервация сочи, че ранните почивки по Черноморието тук-там могат да доближат цени близки до тези, оповестени за летния сезон на 2020г. Припомняме, че тогава визитите от туристи бяха намалели поради пандемията, а доста от хотелите и заведенията за хранене предлагаха нечувани предложения, с цел да спасят сезона.

Ето по какъв начин изглеждаше дребното курортно градче Китен по време на Великденските празници:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР