Първите три в света ударни дронови роти са готови да

...
Първите три в света ударни дронови роти са готови да
Коментари Харесай

Киев: Създадохме първата Армия на дроновете, ще изпълняват разузнавателни и ударни мисии

Първите три в света ударни дронови роти са подготвени да влязат в пердах в редиците на Въоръжените сили на Украйна, заяви в Телеграм вицепремиерът и министър на цифровата промяна в украинското държавно управление Михайло Фьодоров. Армията на дроновете е основана от частни донори.

 

„ Украинската войска интензивно се трансформира и натрупва неповторим опит в най-технологичната война в историята. По-рано взаимно с Генералния щаб беше оповестено основаването на първите в света ударни роти за безпилотни летателни апарати С напълно нов метод към ръководството, образованието и доктрината за потребление на дроновете.

 

Днес първите три ударни роти на БЛА са подготвени за пердах. С присъединяване на сътрудниците ни те бяха изцяло окомплектовани. Бяха предадени пикапи, атакуващи коптери (дронове) и съоръжение Starlink. Всички дронове са украинско произвеждане. Оборудването за ударните роти на Армията на дроновете е закупено от частни донори. “ – написа Фьодоров.

 

Дроновете ще извършват разследващи и ударни задачи. Те ще насочват артилерията, ще оказват помощ на бойците да бъдат допустимо най-ефективни по време на градски борби и ще избавят животи. Пикапите ще са нужни за „ нападения “ на мобилните групи в тила на врага, доставка на артикули и евакуация на ранени. Starlinks са нужни за непрекъсната връзка на бойното поле.

 

„ Всичко това е нашето конкурентно преимущество пред руснаците “, добави вицепремиерът на Украйна.

 

Проектът за Армия на дроновете се развиваше в границите на президентската самодейност UNITED24, до момента в който не прерасна в гигантска държавна стратегия за поддръжка на развиването на безпилотната авиация.
 
„ Смелостта и технологиите ще създадат доста за нашата победа. За да не загубим най-хубавите си хора. Продължаваме да развиваме Армията на дроновете дружно с Генералния щаб, Специалните свързочни сили, Министерството на защитата и UNITED24 “, заключи министърът.

 

Източник: Оффнюз
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР