Първите три месеца от тазгодишната тенис кампания са вече в

...
Първите три месеца от тазгодишната тенис кампания са вече в
Коментари Харесай

Схемата в Монте Карло: Джокович, Медведев и Синер попаднаха в една половина

Първите три месеца от тазгодишната тенис акция са към този момент в историята, като към този момент имахме опцията да се насладим на три от най-големите шампионати на твърда настилка през 2023-та, а точно Аустрелиън Оупън, както и надпреварите в Индиън Уелс и Маями. Сега обаче настъпва време за сезона на клей, като неговото начало беше сложено в хода на актуалната седмица с конкуренциите от категория АТР 250 в Ещорил, Маракеш и Хюстън, но в неделя ни следва да започва Мастърс 1000 шампионатът в Монте Карло, който за поредна година събира елита на тениса.

Големите неналичия за надпреварата в Княжеството несъмнено са 11-кратният първенец Рафаел Надал и досегашният номер едно Карлос Алкарас, които заради разнообразни контузии се нуждаят от повече време за отмора и не са подготвени към момента да се впуснат в " екшъна ", а в последния миг към тях се причисли и различен представител на топ 10 - Феликс Оже-Алиасим. Въпреки това, то конкуренцията по никакъв метод няма да изгуби от блясъка си, поради обстоятелството че Новак Джокович се завръща в Тура след едномесечно неявяване, а различен от тенисистите, към които са ориентирани огромните упования, е Стефанос Циципас, който победи с купата в Монако през последните две години и ще пази статута си на първенец. Днес пък беше изтеглен жребият за шампионата в Княжеството, който планува вълнуващи конфликти още в първите кръгове, както и евентуални дуели сред най-хубавите на планетата още преди етапа на четвъртфиналите, а в този момент дано разгледаме в елементи схемата за надпреварата.

В ролята на лидер в схемата е Новак Джокович, който ще се завърне на корта, откакто пропусна конкуренциите в Индиън Уелс и Маями заради наложителната имунизация за чужденци на територията на Съединени американски щати, и следва да открие акцията си в Монте Карло против спечелилия от американското дерби, противопоставящо Брандън Накашима и Макензи Макдоналд. Изпитанието пред международния номер едно на осминафиналите пък надалеч не наподобява безобидно, откакто той вероятно ще срещне първия подложен тенисист на пътя си в лицето на младия Лоренцо Музети, от който загуби два сета по пътя към триумфа си на Ролан Гарос през 2021-ва. Място в топ 8 за сърбина пък по всяка възможност ще значи конфликт против Яник Синер, само че измежду другите евентуални съперници на 2-кратния първенец в Княжеството са още Хуберт Хуркач, както и ниските аржентинци Диего Шварцман и Себастиан Баез.

Носителят на купата в Маями - Даниил Медведев, който изразено недолюбва землената настилка, повежда втората четвърт и още в първия си мач му следва сериозен тест, откакто вероятно ще се изправи против участващия чрез " уайлд кард " Лоренцо Сонего, ако той надиграе квалификант. Впоследствие още на осминафиналите пък вероятно ще станем очевидци на конфликт в свръхтежка категория сред руснака и миналогодишния полуфиналист Александър Зверев, само че за задачата олимпийският златен медалист ще би трябвало на собствен ред да преодолее съпротивата на Александър Бублик и на един всред Роберто Баутиста Агут и Микаел Имер. В същата четвърт място още откриха търсещите най-хубавото си равнище на тенис през 2023-та - Матео Беретини и Доминик Тийм, както и поставените Камерън Нори и 19-годишният Холгер Руне, който към този момент засвидетелства уменията си на клей и през предишния сезон отстрани Стефанос Циципас на Ролан Гарос.

Каспър Рууд, който несъмнено е измежду най-колебливите играчи в Тура през сегашния сезон, откакто към момента не е успявал да запише две следващи победи, ще започва с мач против един всред Ботик ван де Зандсхулп, от който загуби в Маями, и квалификант. Оттам насетне по пътя към място в топ 8 пред норвежеца се открива привидно изпълнен с въпросителни мач против вероятно спечелилия от съревнованието, противопоставящо Анди Мъри и Алекс де Минор. В същата четвърт пък място още откриха и вицешампионите от последните две издания на шампионата в Монако - Алехандро Давидович Фокина и Андрей Рубльов, които биха могли да оформят конфликт между тях в третия кръг, с цел да излъчат възможния конкурент на Рууд за четвъртфиналите.

Долната половина на схемата, в която попадна първата ни ракета Григор Димитров, пък бива предвождана от Стефанос Циципас, който в последно време се бори с контузия в рамото си, която не му разреши да е в нужната кондиция за конкуренциите в Индиън Уелс и Маями, наподобява подготвен за отбраната на оценката си в Монте Карло. Гъркът ще даде начало на присъединяване си в шампионата с мач против спечелилия от дуела, който опълчва Бернабе Сапата Мирайес и Бенжамен Бонзи, а в осминафиналите го чака евентуален двубой с 15-ия подложен Борна Чорич. Прогнозите за четвъртфиналите демонстрират, че евентуално международният номер 3 ще срещне Тейлър Фриц в тази фаза на надпреварата, само че това надалеч не е несъмнено, поради обстоятелството че американецът за задачата ще би трябвало да се оправи със съпротивата на участващия чрез " уайлд кард " Стан Вавринка, сънародниците си Франсис Тиафо и Бен Шелтън, както и с тази на двукратния полуфиналист от надпреварата Григор Димитров.

Цялата скица за Мастърс 1000 шампионата в Монте Карло можете да разгледате тук:

ATP1000 Monte-Carlo main singles draw
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР