Първите три месеца от председателството минаха успешно, динамично в същото

...
Първите три месеца от председателството минаха успешно, динамично в същото
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Първите три месеца от председателството минаха успешно

Първите три месеца от председателството минаха сполучливо, динамично в това време мога да кажа, тъй като и динамичността на процесите, които се случват в Европа, изискваше провеждането на доста комплицирани диспути, диалози и срещи. Те изискваха и дипломатичност, и търсене на компромис по доста от тях. Такава равносметка направи министърът на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова пред Българска национална телевизия.

Проведохме над 100 срещи в София и над 670 съвещания на всички спомагателни органи на Съвета, изясни Павлова и добави, че като резултат е реализиран прогрес. Работихме по всяко едно досие, което председателството пое, необятна е гамата на тематиките, които покрихме, разяснява тя.

“Приключихме досиетата, свързани с тематиката околна среда и климат, тематиката с отпадъците, тематиката с енергийната успеваемост, тематиките, свързани с въглеродните излъчвания от тежкотоварните транспортни средства, финансовия правилник, политическите партии и финансирането им, доставките на пратки, медицинските артикули и медикаментите. Също по този начин и командироването на служащите. Това беше огромно достижение на екипа.”, съобщи Лиляна Павлова.

„ Успяхме по този метод даже на скептиците да потвърдим, че сме добре подготвени”, сподели министър Павлова, като добави, че огромните провокации предстоят в идващите три месеца.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР