Първите стъпки в промяната на клаузите по договора между Булгаргаз

...
Първите стъпки в промяната на клаузите по договора между Булгаргаз
Коментари Харесай

Енергийният министър: Първите стъпки в промяната на клаузите в договора с Боташ са факт

П ървите стъпки в смяната на клаузите по контракта сред " Булгаргаз " и турската държавна газова компания " Боташ " към този момент са факт , заяви служебният енергиен министър Владимир Малинов.

Той изясни, че част от доставките на синьо гориво за българския пазар през юни са обезпечени от " Боташ " със обилни отстъпки от цената, а спестените средства единствено за този месец са 12 милиона лв..

Министърът е безапелационен, че се работи по осъществяване на решението на Народното събрание да се усъвършенстват клаузите по дълготрайния контракт, подписан при започване на предходната година.  

Той обаче подсети, представен от че все още на подписването му, икономическите условия са били разнообразни от сегашните и от позиция сигурността на доставките на синьо гориво и цените.

" Цените на природния газ тогава са били в пъти, четири пъти по-високи от тези, които са сега на пазара. Тогава сигурността беше преди всичко. От позиция на това актуалната икономическа конюнктура постанова изискванията да бъдат предоговорени ", означи той.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР