Първите срещи могат да бъдат еднакво вълнуващи и изнервящи. Независимо дали

...
Първите срещи могат да бъдат еднакво вълнуващи и изнервящи.
Независимо дали
Коментари Харесай

Пет стъпки за добра първа среща

Първите срещи могат да бъдат еднообразно вълнуващи и изнервящи.
Независимо дали търсите „ единствения “ или просто се надявате да се насладите на романтика без никакви обвързвания, първичните усещания са доста значими. Но в хаоса на упованието и безпокойството, които първата среща носи със себе си, може да бъде прекомерно елементарно да извършите някои сериозни неточности – от недоумение на желанията на колегата до взискателност. Резултатът може да бъде мъчителни няколко часа, цялостни с безмълвие, насилствена вежливост и нулева химия.
Чудите се по какъв начин да избегнете тези капани и да се уверите, че срещата ще мине по-гладко? Оказва се, че науката има някои отговори и по тази тематика. Тери Орбух е специалист по връзките и професор в Оукландския университет в Мичиган. Тя също по този начин издава книгата „ Отново намиране на любовта: 6 елементарни стъпки към нова и щастлива връзка “. Именно по тази причина не е пресилено да кажем, че доктор Орбух знае какво е належащо, с цел да се сложи научно солидна основа за романтика, като се стартира от най-важното, а точно първата 

1. Помислете за самата среща
Спонтанността постоянно е хубаво нещо, само че когато става дума за първи срещи, може да не желаете да оставите всичко на случайността. Всъщност доктор Тери Орбух ви поучава да планирате авансово. Тя споделя, че е добре да си визиите какво ще вършиме и какво ще кажете на първа среща, както и какъв облик желаете да визиите пред евентуалния си сътрудник. Репетирайте въпроси, направете си лист с вероятни тематики за диалог и направете резервация за вечеря, спектакъл или където и да е, където планирате да отидете.
Не единствено ще се почувствате по-подготвени и надяваме се, по-спокойни, само че самият акт на обмисляне може да направи положително усещане на другия човек. Проучванията демонстрират, че като планирате авансово, ще изглеждате като човек, който се грижи и е сериозен по отношение на срещите и счита датата на първото излизане за значима.
Малко далновидност също може да ви помогне да избегнете нормалните клопки за срещи. Може да вземем за пример да желаете да пропуснете резервацията за вечеря за сметка на по-неангажиращо кафе или питиета, с цел да не останете прекомерно дълго, в случай че сътрудникът ви не е за вас. Може също по този начин да употребявате планирането, с цел да избегнете ходенето на кино и да си извършите разходка, в която ще опознаете по-добре колегата си.

2. Бъдете в действителност заинтересувани от другия човек
Когато става въпрос за връзка на първа среща, диалогът ви би трябвало да е двупосочна улица. Д-р Орбух предлага да задавате въпроси и да слушате добре. Много хора прекарват първата среща в диалози за себе си. Недейте. Може да почувствате потребност да се промотирате, само че в реалност това няма да се хареса на вашия сътрудник. В края на краищата никой не желае да слуша безконечен монолог. Вместо това задавайте въпроси на индивида против вас, в това число за заниманията и ползите му. Някой, който задава въпроси, се възприема като забавен и прелъстителен на първите срещи.
Едно изследване в Journal of Social and Clinical Psychology подложи тази доктрина на тестване, като накара участниците да разменят въпроси, „ ескалиращи в персонална и прочувствена дълбочина “ и откри, че „ любознанието предсказва позитивни резултати от връзката “. Според участниците, ползата от другата страна е доста значим и постоянно се оказва ключът към втора, трета и четвърта среща.
Така че, измислете един или два премислени въпроса за първа среща и практикувайте интензивно слушане, с цел да чуете в действителност отговорите на вашия сътрудник. Разбира се, може да попаднете в противоположната обстановка и вие да сте този, който би трябвало да споделя за себе си. В подобен случай бъдете сдържани, само че не отговаряйте с една дума, след което върнете въпроса и превърнете диалога в игра на тенис.

3. Оставете диалога да се развива от единствено себе си
Може да желаете да опознаете вашия сътрудник още в първите часове след запознанството, само че помнете, че не е наложително да скачате в дълбокото и да отваряте лексикона с житейските въпроси. Напротив, доктор Орбух предлага постепенно да разкривате картите си, с цел да поддържате любознанието на индивида насреща.
„ На първа среща доста хора вършат грешката да изложат всичко на масата, положителното и неприятното, смятайки че по този начин дават на колегата си взор върху това, в което се забърква “, споделя Орбух. Този прекален метод обаче може да има противоположен резултат. Проучванията демонстрират, че хората не желаят да чуват прекалено много прекомерно рано. Когато хората разкрият прекалено много информация на първата среща – изключително интимна и персонална информация – другият човек евентуално ще се почувства претрупан и може даже да загуби интерес.
Едно изследване в Journal of Social and Clinical Psychology също свързва проблемите със самоконтрола – може би несъразмерното шерване, в този случай – със обществената тревога, която евентуално не е това, което желаете да покажете на първа среща. Тук навлиза нуждата от саморедактиране по време на вашите диалози на първа среща. Разкривайте персонална информация последователно с течение на времето. Ако този човек е подобаващ за вас, ще има задоволително време за шерване.

4. Покажете интерес с езика на тялото
Някои първи срещи са незабавни произшествия, без значение дали срещнете някого онлайн, на който тотално му липсва химия онлайн, или ваш другар ви уговаря с човек, който не е вашият вид. Но когато сте уредили среща с някого, който в действителност харесвате, значимо е той да може да одобри позитивното ви отношение. Но по какъв начин да извършите това? Използвайте езика на тялото. Проучванията демонстрират, че контактът с очите, усмивката и позата могат да излъчват верните сигнали на индивида против вас.
Това може да включва типичен невербални признаци на привличане като раздразнителност, наклоняване към другия човек и отразяване (имитиране на личната поза и езика на тялото на партньора). Контактът с очите също може да бъде изключително мощен инструмент, даже в случай че ви кара да се чувствате малко уязвими. Според изследване в Journal of Research in Personality, което изследва въздействието на директния зрителен контакт върху романтиката, субекти, които поддържат нескончаем зрителен контакт, изпитват „ нараснали усеща на буйна обич един към различен “.
Поради това не е изненадващо, че доктор Орбух предлага да излъчвате интереса си със зрителен контакт и други фини сигнали, изключително в случай че срещата върви добре и бихте желали да има втора. Използвайте очите или придвижванията на тялото си, с цел да покажете, че харесвате или се интересувате от другия човек, с цел да покажете, че сте налични и да извършите положително първо усещане.

5. Пропуснете драмата, негативността и всевъзможни диалози за някогашни
В един съвършен свят всяка нова романтика би била изпълнена с тези занимателни и гъделичкащи нервите за първа среща – тези, които водят до смях и многолюден диалог, а не до придирчиви полемики и мъчително безмълвие. Но постоянно подценяваме сериозен съставен елемент за построяването на тази вълнуваща атмосфера – поддържането на нещата леки и без драми на първа среща. Фокусирайте се върху позитивното. Проучванията демонстрират, че позитивният, оптимистичен метод е това, което хората намират за най-привлекателно на първите срещи.
Това включва главно предписание за срещи – не говорете за някогашния си. В неразрешения лист попадат още диалози за финансови проблеми, юридически несгоди или фамилни проблеми. Всичко, което е прекомерно тежко или трагично може да попречи на положителното протичане на срещата и да ви подсигурява, че втора няма да има. Просто забравете за неприятностите на работното място, за досадните близки и за драмите с другари. Отдайте се на момента.
Разбира се, от време на време течението на диалога може да ви повлече в тези тематики, без да желаете. Дори може тематиките да бъдат повдигнати от вашия сътрудник. В този случай доктор Орбух предлага учтива поверителност. Ако ви попитат за някогашен, отговорете допустимо най-кратко и неутрално и по-късно продължете напред. Задържането на тематиката може да внесе негативизъм и напрежение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР