Първите слънчеви лъчи вероятно ще огреят още утре. Академик Денков

...
Първите слънчеви лъчи вероятно ще огреят още утре. Академик Денков
Коментари Харесай

Лорер за преговорите с ГЕРБ-СДС: Първите слънчеви лъчи вероятно ще огреят още утре

Първите слънчеви лъчи евентуално ще огреят още на следващия ден. Академик Денков към този момент заяви, че имат планувана среща с Мария Габриел. За мен това е знак на вярата ". Това сподели пред Даниел Лорер от ПП-ДБ.

Той съобщи, че институционалността и българската страна са изправени пред доста съществени проблеми - от проблемите в прокуратурата, до изявеното отвращение на президентството да връчи втория мандат, което съгласно Лорер, граничи с посягане на конституционния ред.

Според Лорер проблемите са ясни изрази на обстоятелството, че двете най-големи политически сили би трябвало да намерят в себе си убеденост и храброст, макар големите запаси един към различен, да намерят мост и да сформират постоянно ръководство на България.

Доверието сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ занапред ще се гради, сподели още Лорер и съобщи, че откровено се надява от на следващия ден през идващите 6 дни да изградят изчезналото доверие, тъй като то е значимо накъде ще поведат България - напред към Европа или на изток към Русия.

Лорер сподели още, че политическият формат ще бъде напълнен с експертни фигури, само че в какви пропорции, ще се види в идващите дни. Целият състав на кабинета е по убеждение на Денков и това, което може да работи за България във форма на ротация.

Заяви, че за неговото име, както и за останалите имена, няма червени линии да бъдат или да не бъдат в бъдещия кабинет. Каза, че за конституционните промени значим сътрудник ще бъдат Движение за права и свободи.

Лорер е убеден, че " сцената с Радостин Василев " ще бъде забравена в идващите дни. Каза, че никой няма да маха инцидентно администрация, която е била назначена от един или различен кабинет.

За изявлението на президента при връчването на мандата, сподели, че Радев през вчерашния ден си е изпуснал нервите и е излъчвал чувство, че мандатът е негов.

" Това беше извънредно обезпокоителен ход и мисля, че българската общност е в правото да се тревожи какво тъкмо е желал да каже президентът ", сподели Лорер.

Отрече шефовете на службите да се съгласуват с непознати посолства и сподели, че реплики, извадени от среднощен диалог, не трябва да дерайлират политическия развой, само че доста ловко се употребяват точно за това.

" И през днешния ден даже шефовете на службите бяха вкарани в този сюжет. Стигна се до такава степен, че ръководителят на ДАНС насочи непосредствено обвинявания, че министри, видиш ли, не били защитавали българския интерес. Българският народен интерес се дефинира от Народно събрание. Който желае да работи за него, би трябвало да бъде политик ", сподели Даниел Лорер.

Според него няма нищо, което да се дефинира като теч на информация.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР