Първите ракети на България при мъжете и жените ще бъдат

...
Първите ракети на България при мъжете и жените ще бъдат
Коментари Харесай

Българите на корта през седмицата – 7-13 март


Първите ракети на България при мъжете и дамите ще бъдат измежду участниците на мощния шампионат в Индиън Уелс, който започва през тази седмица. Освен това ще има и много българи, които ще опитат да реализират положителни резултати на ITF равнище.

АТР Masters 1000 Индиън Уелс – Григор Димитров

Григор Димитров започва в главната скица на Мастърса в Индиън Уелс, където единствено преди няколко месеца доближи до полуфинал след победи над Даниил Медведев и Хуберт Хуркач. Добрата вест е, че точките от това достижение ще останат в актива му до октомври, тъй че в този момент той може само да натрупа нови.

Григор ще започва още от първи кръг, защото ще е отвън поставените тенисисти. Жребият ще се изтегли на 8 март.

WTA 1000 Индиън Уелс – Виктория Томова

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова е №13 в схемата на квалификациите в Индиън Уелс. В първи кръг тя ще срещне американката Елизабет Мандлик, която е №318 в ранглистата на WTA. Двубоят е в понеделник вечер, а при победа я чака мач против Астра Шарма или Йе Уан.

M25 Пореч – Александър Лазаров

След положителното показване за Купа Дейвис, Алекс Лазаров се насочва към Хърватия за присъединяване в шампионата с награден фонд 25 хиляди $ в Пореч. Той е подложен под №6 и в първи кръг ще срещне датчанина Николай Катич. Лазаров е в четвъртината на №1 Милян Зекич, с който може да се срещне на четвъртфинал.

М25 Анталия – Габриел Донев и Симон-Антони Иванов

Габриел Донев и Симон Антони Иванов попаднаха непосредствено в главната скица на различен 25-хилядник на клей. В турския курорт Донев ще започва против квалификант, до момента в който за Иванов първи противник ще бъде британецът Феликс Гил (№534).

W15 Монастир – Джулия Терзийска и Денислава Глушкова

След като през предходната седмица завоюва шампионата в Монастир, през тази Джулия Терзийска остава на тунизийска земя за още една конкуренция от категория W15. Тя е сложена под №1 и стартира против гъркинята Елени Кристофи.

Денислава Глушкова стартира от втори кръг на квалификациите, където победи Ферйел Бен Хасен с 3-6, 6-4, 10-3. За място в главната скица ще играе с Киса Йошиока.

W15 Нейпълс – Лиа Каратанчева, Елеонор Чакърова, Виржини Чакърова

Лиа Каратанчева и Елеонор Чакърова попаднаха в главната скица на шампионата във Флорида, който ще се играе на клей. Виржини Чакърова е №8 в квалификациите и стартира против Мария Кононова. Нужни са ѝ две победи за място в същинската част.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР