Първите предполагаеми случаи на заразяване с новия вариант на коронавируса

...
Първите предполагаеми случаи на заразяване с новия вариант на коронавируса
Коментари Харесай

Новият щам и в Германия, Италия и Чехия

Първите хипотетични случаи на заразяване с новия вид на ковид COVID-19 " омикрон " бяха открити в събота в Германия, Италия и Чехи я.

Според италианската организация АНСА, в Италия е открит нов вид вирус у гражданин на района Кампания, изцяло имунизиран против COVID-19. Наскоро той посетил Мозамбик, а когато се върнал в родината си, дал позитивен тест.

Министерството на обществените въпроси на провинция Хесен оповестява на уеб страницата си, че ковид с набор от разновидности, присъщи за варианта Омикрон, е открит при човек, дошъл в Германия през летище Франкфурт от Южна Африка на 21 ноември. Този случай към момента изисква удостоверение . Още двама пациенти с новия вариант в Германия, съгласно европейските медии, са разпознати в провинция Бавария.
 Борис Джонсън разгласи нови ограничения за битка с новия COVID-19 вид
Борис Джонсън разгласи нови ограничения за битка с новия COVID-19 вид

Всички идващи в страната ще се тестват

В Чехия човек, който се е върнал в страната от Намибия, се тества за омикрон, оповестява The Guardian, базирайки се на чешките медицински управляващи. Към момента болестта не е публично доказана, тестът към момента се изследва в лаборатория.

Преди това случаи на зараза с варианта са били в Обединеното кралство, Белгия, Хонконг и Израел.

Нов вариант на ковид B.1.1.529, наименуван Омикрон, беше открит за първи път в Южна Африка през ноември. Световната здравна организация (СЗО) дефинира омикрон като " алтернатива за безпокойствие ".
 Микробиолог: Новият вид на COVID-19
Микробиолог: Новият вид на COVID-19 " не е злополучие "

Ваксините давали отбрана

Новият вид има огромен брой разновидности - 32. Според вирусолозите някои от тези разновидности биха могли да създадат вируса по-инфекциозен и резистентен против имунизацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР