Първите пътници от Великобритания преминаха с фериботи във Франция в

...
Първите пътници от Великобритания преминаха с фериботи във Франция в
Коментари Харесай

Отворено е движението между Великобритания и Франция

Първите пасажери от Англия минаха с фериботи във Франция в раните часове на деня след постигнатото съглашение за отваряне на френската граница.

Около 4000 водачи на тежкотоварни камиони са в очакване да им бъдат направени проби за Covid-19, с цел да могат да преминат на френския бряг с вяра да съумеят да се приберат по домовете си за Коледа.

Франция затвори границата си с Англия в неделя против понеделник за 48 часа поради новия вариант на ковид.

Снощи Лондон и Париж договориха проект за възобновяване на прекосяването на хора и товарни транспорти от Дувър до Кале, само че единствено след осъществяване на бързи проби за вируса.

Служители на националното опазване на здравето, подпомагани от армията, към този момент започнаха да тестват водачите, само че има подозрения, че големият поток от тирове към Дувър ще бъде разчистен бързо.

Все още няма и огромна изясненост какво става, в случай че някой даде позитивна проба. В изявление за „ Скай нюз " министърът на общностите и жилищното настаняване Робърт Дженрик прикани всички тези водачи на тирове, които още са някъде в страната и не са поели към Дувър, да не бързат да потеглят и призна, че ще са нужни дни, до момента в който се възстановява потока от хора и товари през Ламанша.

Министърът не изключи прекосяването на още региони в най-високата четвърта степен на локална карантина след Коледа на фона на тревожните данни за увеличение на заразяванията.

Дженрик взе отношение и по комерсиалните договаряния за Брекзит като съобщи, че няма значителен прогрес, само че е оптимист за постигането на договорка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР