Първите партиди от нова ваксина срещу коронавируса Ковид-19 са готови

...
Първите партиди от нова ваксина срещу коронавируса Ковид-19 са готови
Коментари Харесай

Ваксината срещу коронавируса е готова

Първите партиди от нова ваксина против ковид Ковид-19 са подготвени и изпратени до здравните регулатори за утвърждение. Ваксината е създадена от американската биотехнологична компания „ Модерна Терапевтикс ” със седалище в Кеймбридж, Масачузетс, оповестява „ Тайм ”. Процесът на създаването е бил рекордно бърз. Минали са единствено 42 дни, откакто китайските учени разгласиха генетичния код на вируса.

Флакони с имунизацията в този момент са изпратени до Националния институт по алергии и инфекциозни болести и Националния здравен институт в Съединени американски щати. Тестовете върху хора, преди тя да бъде утвърдена за продажба, ще започват през април.

Същевременно от Националния здравен институт са почнали тествания с пациент с Ковид-19 на ново лекарство, наречено Ремдесивир, което е създадено против вируса ебола.

Болният, който непринудено се е присъединил в новаторското изследване, се е върнал в Съединени американски щати, откакто е дал позитивна проба за ковид на круизния транспортен съд „ Диамантената принцеса ”.

До момента Ремдесивир е посочил позитивни резултати при тестванията върху животни, инфектирани с два други ковид – САРС и МЕРС.

Ваксината на „ Модерна ” против Ковид-19 е създадена за рекордно малко време, защото се основава на относително нов генетичен способ, който не изисква големи количества вируси.

Вместо това за нея е употребена вирусна осведомителна РНК, кодираща верните коронавирусни протеини, които по-късно да се инжектират на хора и да доведат до основаването на антитела.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР