Първите открити изслушвания в разследването на импийчмънта срещу президента на

...
Първите открити изслушвания в разследването на импийчмънта срещу президента на
Коментари Харесай

Публичните изслушвания по импийчмънта на Тръмп започват следващата седмица

Първите открити чувания в следствието на импийчмънта против президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп са планувани за идната седмица, съобщи конгресменът, който следи процеса, като следствието минава в доста предстояща обществена фаза.
Двама американски чиновници, в това число Уилям Тейлър, най-висшият американски посланик в Украйна, подкрепил обвиняването, че Тръмп е притискал Киев да стартира следствия, които биха могли да оказват помощ на президента политически, ще свидетелстват идната сряда, съобщи ръководителят на Комитсията за разузнаване Адам Шиф.
Хората ще могат да видят „ степента, в която президентът е присъединил цели държавни отдели в противозаконната цел да се опита да накара Украйна да хвърли нечистотия върху политически конкурент “, сподели Шиф.
На 13 ноември ще свидетелства и заместник-помощникът на секретаря Джордж Кент, който управлява европейското и евразийското бюро в Държавния департамент, съобщи БГНЕС.
Бившият дипломат на Съединени американски щати в Украйна Мари Йованович, която сподели на проверяващите, че е отстранена от поста си поради „ подправени изказвания “, публикувани от съдружниците на Тръмп, е планувана да даде показания на 15 ноември.
Изслушванията в Капитолия ще се излъчват онлайн, като депутати от демократите и републиканците ще разпитват очевидци, доста от които Белият дом се е опитал да дискредитира.
Шиф сподели, че американците ще могат да чуят разказите за евентуална корист с власт непосредствено от очевидци, които са участници в абсурда.
Изслушванията „ ще бъдат опция за американския народ самичък да реши очевидците, да създадат свои лични избрания по отношение на достоверността на показанията, само че и да научат от първа ръка обстоятелствата на непозволеното държание на президента “, добави Шиф.
През април неизвестен чиновник подаде тъжба за евентуални злоупотреби с власт на президента, в която се твърди, че той се е обадил по телефона на водача на Украйна и го е помолил да проверява евентуалния му противник на изборите през 2020 година Джо Байдън. Жалбата накара демократите да стартират публично следствие за импийчмънт, което докара до лавина от показания на няколко очевидци, в това число сегашни и някогашни дипломати или чиновници на администрацията, значително удостоверили данните за законово нарушаване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР