Първите от общо 18 танка Leopard 2, обещани от Германия

...
Първите от общо 18 танка Leopard 2, обещани от Германия
Коментари Харесай

Първите танкове Leopard 2 от Германия са пристигнали в Украйна, твърди "Шпигел"

Първите от общо 18 танка Leopard 2, обещани от Германия за украинската войска, са пристигнали в Украйна, списание " Шпигел ", базирайки се на свои източници.

Машините са потеглили предходната седмица и два месеца след решението на държавното управление в Берлин са разполагаем на украинците.

Освен това на фронта са пристигнали към 40 бронирани машини за пехотата Marder, добавя " Шпигел ".

Новината съответства с посещаване на президента Володимир Зеленски при войски в Югоизточна Украйна. Това наподобява като последния стадий от обиколката на фронтовите райони, откогато почитан военачалник сподели, че скоро може да стартира контраофанзива против съветската войска.

" За мен е чест да бъда тук през днешния ден, до нашите военни ", написа Зеленски в обява в приложението за известия Telegram, съпроводена от фрагменти по какъв начин той раздава медали на войските в Запорожка област. също така публикева фрагменти, на които посещава команден център и се среща с районни цивилни и военни чиновници.

В обособени пътувания предходната седмица президентът се срещна с бойци до дребния град Бахмут, където боевете са интензивни, и беседва с публични лица и поданици в южния район Херсон, където украинските сили изтласкаха съветските войски предходната година.

Командирът на сухопътните сили на Украйна сподели в понеделник, че Киев възнамерява идващия си ход откакто Москва измести фокуса на офанзивата си от отслабващо нахлуване против Бахмут към град Авдеевка на юг.
Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР