Първите осем многофункционални машини за поддържане чистотата на града вече

...
Първите осем многофункционални машини за поддържане чистотата на града вече
Коментари Харесай

Модерна техника на Чистота ще лъска новите комплекси

Първите осем многофункционални машини за поддържане чистотата на града към този момент са доставени в базата на общинско дружество " Чистота ". Те са закупени по план на Община Пловдив и със средства от 40-милионния заем, като задачата е да се усъвършенства сметосъбирането и поддържането чистотата на града. В автопарка на общинското дружество влизат нови миячни, метачни и сметосъбиращи машини.



" Не ни е безразлична чистотата на въздуха в града, както не ни е безразлично и каква вода пият пловдивчани. Ще продължа да работя за обезпечаването на чиста питейна вода от язовир " Въча ", сподели кметът на Пловдив Здравко Димитров на представянето на машините през днешния ден в базата на Оперативна програма " Чистота ". 

Закупените многофункционални камиони са от марката " Форд ", те са чисто нови и създадени 2022 година Общата им цена възлиза на 2,7 млн. лв. с Данък добавена стойност.  

" Всяка машина е друга като функционалности, подбрали сме контейнеровози, метачни и миячни машини, има съоръжение и за зимно поддържане на града ", изясни шефът на Оперативна програма " Чистота " Димитър Георгиев. Очаква се да бъдат доставени още няколко машини, като едната е специфичен по-малък сметовоз, който ще може да влиза в дребните и труднодостъпни за голямата техника улици. 



След Нова година се чака камионите да бъдат включени в графиците и тръгнат из кварталите на Пловдив, дотогава би трябвало да завърши регистрацията на техниката в КАТ.

Първите машини ще бъдат изпратени на две улици в Пловдив, където жителите на Община Родопи си хвърлят боклука, сподели кметът на Пловдив.  Според шефа на Оперативна програма " Чистота " техниката ще бъде включена и в следобедните графици за почистването на няколко горещи точки в града, където се постанова повдигането на сметта заран и следобяд. Същото по този начин и влизането й в новите жилищни комплекси.  



Междувременно стана ясно, че от 6 декември стартират 24-часовите зимни наряди. 100 машини на " Чистота " ще бъдат в подготвеност да излязат при първия сняг.

Снимки: Наташа Манева

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР