Първите напълно AR интелигентни очила на Meta може да пристигнат

...
Първите напълно AR интелигентни очила на Meta може да пристигнат
Коментари Харесай

Как ще изглежда света през AR очилата на Meta през 2024 г.?

Първите изцяло AR интелигентни очила на Meta може да дойдат през 2024 година, отваряйки вратата за потребителите да се срещнат с възвишените хрумвания на основния изпълнителен шеф Марк Зукърбърг. Според отчет на софтуерното издание The Verge, AR интелигентните очила от висок клас на Meta, с кодово име Project Nazare, ще създадат своя дебют през идващите няколко години. И наподобява, че компанията не оставя нито една алтернатива непроверена, до момента в който се пробва да даде допустимо най-хубавото преживяване.

Твърди се, че очилата с AR наподобяват много обикновено - с черни рамки и камера - отпратка към концепцията за очила AR Project Aria, която Фейсбук разгласи през 2020 година Те ще предложат някои впечатляващи технологии като вградена в рамката стерео аудио система, microLED проектори за по-висока образна точност, както и опция за следене на очите. Компанията даже работи с сътрудници в Китай за създаване на персонализирани чипове.

Въпреки това, Project Nazare няма да бъде независим чифт AR очила. Съобщава се, че те ще се сдвоят безжично с компютърно устройство с размер на смарт телефон. Теглото е почти 100 грама, а очилата с AR на Meta се популяризират тъй че да разрешат на потребителите да виждат и да взаимодействат с холографски облици на други хора. Миналата година, по време на презентацията на Фейсбук Connect, Зукърбърг също направи груба проява на това по какъв начин може да наподобява взаимоотношението сред същински човек и холографски аватар в метавселената посредством своите AR очила.

Твърди се, че шефът на Meta преследва пълноценни AR преживявания, допълнени с 3D графика за първите AR очила на компанията, дружно с огромно зрително поле, което надвишава границата от 70 градуса. „ Социално допустимият “ дизайн също е приоритет - нещо, което Мета реализира до известна степен с интелигентните очила Ray-Ban Stories. Естетиката е значима, тъй като хората се опасяват да носят необичайно изглеждащи, обемисти умни очила на лицата си на публични места. Припомняме, че жена бе нападната за носене на Гугъл Glass преди години и има цялостен лист с търговски обекти, от заведения за хранене до зоомагазини, които не разрешават носимото устройство на Гугъл.

Умните очила на Meta също могат да се доставят в комплект с усъвършенствани гривни, които откриват невронни сигнали и предсказват какви задания потребителите желаят да изпълнят. Демонстрация на технологията от Фейсбук предходната година сподели консуматори, които взаимодействат с голям брой плаващи прозорци във въздуха, изстрелват стрела от AR лък и пишат на виртуална клавиатура, предава Hicomm. За хората, осведомени с лабораторните смешки на Тони Старк във филмите на Marvel, Meta наподобява преследва тъкмо този тип взаимоотношение.

Но цялата тази невероятна носима AR технология ще се предлага на голяма цена. Съобщава се, че разноските за материали доближават хиляди долари. Алекс Хийт от The Verge загатна в аудио чат онлайн, че цената на направата на AR очилата е много над 2000 $. Съобщава се, че Фейсбук възнамерява да субсидира мощно очилата Project Nazare AR, с цел да ускори тяхното пазарно асимилиране - тактика, която към този момент следва за продажбата на Oculus VR шлема.

Meta знае това прекомерно добре, заради което компанията има скромни цели за продадени единици от „ ниските десетки хиляди “ за първите си AR очила. Но Project Nazare е единствено началото. Meta към този момент е изготвила проекти за AR очила от второ и трето потомство, които са планувани надлежно за 2026 и 2028 година Умните часовници на компанията също ще предложат някаква форма на интеграция с AR очилата по-нататък.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР