Първите ми думи са на благодарност - за всички ангажирани

...
Първите ми думи са на благодарност - за всички ангажирани
Коментари Харесай

Мария Габриел: Обединението винаги е било крайъгълен камък в работата ми

Първите ми думи са на признателност - за всички ангажирани в обособените етапи на процеса по избирането ми за еврокомисар. Това показва в изказване Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила, утвърдена през днешния ден от Европейския парламент за еврокомисар по цифровизацията.

Благодаря на българското държавно управление за номинацията и оказаното доверие. Благодаря на сътрудниците от Екологичен потенциал и специалистите от генералните дирекции на Европейската комисия за подготовката за чуването ми. Благодаря на всички, взели участие в чуването парламентарни комисии и на сътрудниците от тях за задълбочените въпроси. Благодаря на жителите за поддръжката и куража, които ми даваха и дават. Благодаря на всички сътрудници от другите политически групи в Екологичен потенциал, които гласоподаваха да бъда тази от тях, която да продължи да взима под внимание концепциите им, само че към този момент на равнище еврокомисар, прибавя тя.

За мен е значим и вотът на тези, които не са намерили задоволително мотивация да ме поддържат. Взимайки поради вота на всички, ще продължа с две думи напред - отговорност и обединяване. Отговорност да поддържа използването на тактиката за цифровия обединен пазар, призната от Европейска комисия през май 2015 година и основаваща се на три стълба - възстановяване на достъпа на потребителите и бизнеса до цифрови артикули и услуги, удобни условия и равнопоставеност за цифровите мрежи и новаторски услуги, и увеличението на капацитета за напредък на цифровата стопанска система. Отговорност да работя по този начин, че всеки европейски жител да усеща в всекидневието си изгодите от цифровите технологии, като по едно и също време с това се усеща сигурен и предпазен.

Именно това ще бъде първокачествен приоритет в работата ми - жителите да бъдат в центъра на всички дейности, свързани с цифровия обединен пазар. Това включва основаването на среда, която да разреши на всички европейци да се възползват напълно от многочислените благоприятни условия, които ни дават цифровите технологии. Затова е доста значимо да наблегнем на новите умения, които би трябвало да бъдат добити. Това ще разреши на всеки от нас да се приспособява към цифровата промяна и новите условия на пазара на труда. На въпроса за въздействието на цифровата гражданска война върху работните места и по какъв начин да отговорим на това предизвикателство приписвам предпочитано значение. Решена съм да приложа насъбрания опит в политиката, парламентаризма и дипломацията за постигането на политически съглашения със съзаконодателите по предложенията, свързани с кода за електронни далекосъобщения, промяната на авторското право, аудиовизуалните медийни услуги, геолокализацията, прибавя Габриел.

Имам желание да осъществявам нови целеви начинания в региона на киберсигурността, регулирането на платформите и трансграничния поток от данни, в сходство с междинния обзор на тактиката за цифровия обединен пазар. За постигането на тези цели слагам в центъра обединяването, което постоянно е било крайъгълен камък в работата ми. В дейностите си ще се управлявам от устрема самият сектор да се трансформира в обединител, тъй като цифровите технологии от дълго време не са лимитирани единствено до браншове, по традиция свързани с осведомителни и информационни технологии.

Сред моите цели ще бъде и идното от 1 януари 2018 година българско председателство на Съвета на Европейски Съюз. Именно нашето председателство ще има решаваща роля за завършването на цифровия обединен пазар. В 18-месечната стратегия на Съвета, призната неотдавна, която ще се извършва и по време на председателството на България, трите ръководи дефинират измежду целите си завършването на работата по другите начинания и дейности на цифровия обединен пазар. Навременното даване на конкурентен дигитален обединен пазар освен ще предложи нови благоприятни условия на жителите и бизнеса да отключат нововъведенията и капацитета за напредък, само че ще сътвори претовареност и ще насърчи конкурентоспособността на Европейски Съюз. Разполагаме с нужните принадлежности, многообразие на хрумвания, воля и увереност да превърнем Европа в водач в новите технологии. Ще работя за това, декларира Мария Габриел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР