Първите места в класацията се заемат от страните от Персийския

...
Първите места в класацията се заемат от страните от Персийския
Коментари Харесай

Най-послезе излезе рейтингът на скоростта на мобилния интернет в целия свят. Познайте на кое място е България

Първите места в класацията се заемат от страните от Персийския залив, където скоростта надвишава 300 Mbps.

Компанията Ookla организира още едно изследване на скоростта на мобилния интернет в целия свят. Компанията е употребила данни от известната услуга Speedtest, която се употребява за премерване на скоростта на интернет. Този път компанията е трансформирала метода си – вместо да проучва данните на месечна база, тя е взела поради информацията за три месеца едновременно. Според класацията на Speedtest Global Index България е подобрила позицията си.

През последните три месеца потребителите на Speedtest са създали 12,75 милиона теста на 1,38 милиона устройства. Средната скорост на мобилния интернет в света в този момент е 56,43 Mbps, до момента в който преди година тя е била 43,14 Mbps. Първите пет страни с най-бърз мобилен интернет са Катар (334,6 Mbps), ОАЕ (323,6 Mbps), Кувейт (226,6 Mbps), Норвегия (145,19 Mbps) и Дания (144,93 Mbps).

Що се отнася до България, скоростта на мобилната връзка в нашата страна възлиза на 102,35 Mbps и това я подрежда на доста положителното и почетно 16-то място, изключително като се има поради, че в рейтинга са включени 108 страни.

Виждаме, че непосредствено над нас са класирани Финландия, Франция, Сингапур, Индия и Съединени американски щати. Но с по-бавна връзка от нашата са Латвия, Швеция и така нататък

Интересно е, че може би поради войната с Украйна Русия е на 85-то място,

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР