Първите мъже в държавата са под карантина след заседанието на

...
Първите мъже в държавата са под карантина след заседанието на
Коментари Харесай

Държавата под карантина след КСНС ОБЗОР

Първите мъже в страната са под карантина след съвещанието на Консултативния съвета за национална сигурност (КСНС) при президента, който се организира в понеделник (10 януари) и на който в продължение на съвсем 6 часа се обсъждаше позицията на България във връзка с присъединението на Република Северна Македония към Европейския съюз. Малко след него стана ясно, че ръководителят на Народното събрание Никола Минчев е дал позитивна проба за COVID-19.
Едни от първите, които се изолираха, бяха министър председателят Кирил Петков и президентът Румен Радев. Това направиха и началникът на кабинета на Петков - Лена Бориславова, вицепремиерът Асен Василев, вътрешният министър Бойко Рашков, министърът на защитата Стефан Янев, както и съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.

В рамките на днешния ден (11 януари) се чака Министерството на здравеопазването през днешния ден да издаде заповед, с която публично ще бъдат на...

От държавната пресслужба оповестиха, че министър-председателят продължава да работи отдалечено и е в непрекъсната връзка с членовете на Министерския съвет. Той ще бъде заместван от вицепремиера Калина Константинова за присъствени задължения в страната.

В къщи си е и ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, която заяви, че си е направила и PCR тест. Тя обаче упрекна в безнаказаност държанието на Минчев. " Считам за цялостна безнаказаност към здравето на всички членове на КСНС държанието на господин Минчев, който над шест часа беше с всеки от нас в една зала и не ни уведоми, че не се усеща добре и има възможност да е инфектиран от ръководителя на парламентарната група на " Продължаваме Промяната ", за който господин Минчев разгласи, че е с COVID-19 и заради тази причина не участва на КСНС “, разяснява Атанасова във Фейсбук.

По думите й, на процедура поради безгрижно държание на Минчев, страната ще се управлява на автопилот - без присъствени решения на президент, ръководител на Народното събрание, ръководители на парламентарни групи, министри и ръководители на специфични служби.


Същевременно водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че към този момент е с бустерна доза ваксина против COVID-19 и не е под карантина.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов обаче реши, че не е належащо да се слага под карантина, само че уточни, че откакто РЗИ споделя, ще стои под карантина. „ Направих си бърз тест, който е негативен ", заяви той, само че посочи, че ще се изолира единствено в случай че от РЗИ му се обадят. „ Ако РЗИ ми постанова тази карантина, аз няма да имам срещу, само че това са глупави правила. Тестовете демонстрират, че съм здрав ", добави Костадинов и увери, че на следващия ден ще има митинг против ограничаващите ограничения и зеления документ. " Протест ще има. Ще вземам участие отдалечено ", увери Костадинов.

Зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин също излезе с позиция в профила си във Фейсбук. Той съобщи, че няма да се изолира, защото е преболедувал COVID-19 преди по-малко от три месеца и сегашните здравни разпореждания му разрешават да не влиза под карантина освен това състояние.


Самоизолирал се е и ръководителят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов .

Все още обаче не е ясно какво ще предприеме Мустафа Карадайъ от Движение за права и свободи , който също взе участие в съвета.

" В момента ревизираме имунния статус на всички участвалите в КСНС . В взаимозависимост от това кой какъв имунен статус има, поставил ли си е бустер или не, ще бъде подложен в друг период на карантина ", съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

По думите му карантината на политиците зависи от това, по кое време ще им бъдат връчени предписанията и ще бъдат известени, че са под карантина.
Свързани вести Румен Радев и екипът му се изолираха поради COVID-19 Кирил Петков и Лена Бориславова се карантинират Десислава Атанасова ядосана на инфектирания Минчев, самоизолира се Тошко Йорданов се подигра с имунизациите, замеси ръководителя на Народното събрание СНИМКА Бойко Борисов се закачи с Вигенин за карантината СНИМКА Кристиан Вигенин: Аз не подлежа на карантина
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР