Първите мъже и жени, които управляват политико-икономическите процеси в Северозападна

...
Първите мъже и жени, които управляват политико-икономическите процеси в Северозападна
Коментари Харесай

Бедни и богати! Вижте колко пари са спестили кметовете от област Враца

Първите мъже и дами, които ръководят политико-икономическите процеси в Северозападна България, са съумели да изкарат 2018 година без финансови разтърсвания, въпреки че основно са си купували коли на остаряло, научи организация BulNews.
Това стана ясно след направена информация в декларациите за имущество и ползи, които са подали пред Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.
Най-състоятелен се оказа кметът на Бяла Слатина Иво Цветков. В неговата декларация са разказани близо 50 декара гори, ливади и лозя. Всички те се намират във врачанското село Драшан. Цветков е съумял да спести 106 384 лв., като от тях 92 хиляди лв. са от заплати. Доходите, които е получил през 2018 са 33 659 лв..
Солидна финансова мощност лъха от декларацията на някогашния кмет на Мизия Виолин Крушовенски. Той е заявил 12 парцела, от които 4 къщи и 3 имота са в Мизия, 4 жилището в София и 1 имот в троянското село Орешак. За всички тези парцели Крушовенски е платил над 111 хиляди лв., за сметка за това в документа е описал лекият си автомобил, който е на стойност 4 000 лв..
От импортираната декларация на кмета на Враца Калин Каменов излиза наяве, че живее чартърен в апартамент с повърхност 62 квадратни метра. Наемът на жилището, в което живее градоначалникът и фамилията му, е в размер на 400 лв. месечно.
Той и брачната половинка му имат спестявания в общ размер 124 669 лв.. Декларираните приходи на кмета за миналата година са 25 998 лв..
В декларацията на някогашният кмет на Мездра Генади Събков има разказан апартамент в Казанлък, който е благосъстоятелност на жена му. Той й брачната половинка му са заявили приходите, които са получили. Техният общ размер е 32 392 лв..
Кметът на Оряхово Росен Добрев е показал лекият си автомобил „ Нисан Патрол “, който е създаден 1999 година и коства 500 лв.. Задълженията на Добре са 10 318 лв., които са от кредитни карти. Доходите, които са разказани в декларацията са 64 796 лв., като 44 958 лв. са на брачната половинка на градоначалника на крайдунавския град.
Кметът на Борован Десислава Тодорова няма декларирани жилища и транспортни средства. Тодорова е описала банковите си влогове, които са в общ размер от 61 307 лв.. Доходите, които е получила през отчетната година са 23 833 лв..
Описаното в декларацията на някогашния градоначалник на Криводол Петър Данчев демонстрира, че живее на фотосинтеза. Другият вероятен вид е да се храни с мазилката, тухлите или гредореда на двете къщи, които е показал в документа. Единствените числа, посочени от екс кмета са потребителски заем към банкова институция – 16 609 лв.. От описаното излиза наяве, че ясно че Данчев не е получавал даже кметската си заплата?!
Справка в заявеното от кмета на Роман Валери Ролански демонстрира, че има два автомобила на обща стойност от 800 лв.. За сметка на скромните коли на градоначалника, неговите банкови влогове са много солидно набъбнали, в тях има 111 980 лв.. А приходите, които е получил дружно със брачната половинка през годината са общо 25 916 лв..
Според регистъра на комисията кметът на Хайредин Тодор Тодоров няма спестявания. Доходите му за 2018 година са 26 139 лв.. В декларацията си е показал и потребителския заем, в размер на 40 000 лв..
Кметът на Козлодуй Маринела Николова е заявила къща, която е получила като завещание през 2018 година. Имотът се намира в управлявания от нея град и е с повърхност 1 559 квадратни метра. Доходите, които е получила през годината са 27 712 лв., а тези на брачна половинка й са 61 740 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР